Direcció General de Comunicació

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya assessora el govern del Líban en matèria de governança pública

query_builder   26 novembre 2021 16:23

event_note Nota de premsa

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya assessora el govern del Líban en matèria de governança pública

L’EAPC participa en un programa de l’OCDE i la UE per a la reconstrucció del país des de l’enfortiment de les institucions

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha prestat assessorament al govern del Líban en el marc d’una iniciativa de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i la Unió Europea per a la reconstrucció del país des del restabliment de les institucions democràtiques.

 

Amb aquest objectiu, l’EAPC ha participat en el Forum on Restructuring the Lebanese Public Administration, organitzat pel programa SIGMA de suport a la millora de la governança i la gestió que l’OCDE i la UE porten a terme per donar suport al desenvolupament socioeconòmic mitjançant la construcció de les capacitats del sector públic.

 

El director de l’EAPC, Ismael Peña-López, ha destacat la importància d’aquesta col·laboració “a molts nivells”. Per una banda pels ciutadans del Líban, “que viuen moments molt complexos: tota ajuda, per modesta que pugui ser, sabem que és molt benvinguda”, ha insistit el director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. I per l’altra banda, per l’Escola, “pel reconeixent que suposa de fer una col·laboració al màxim nivell amb un altre estat i un organisme multilateral. Però sobretot, perquè posa sobre la taula la necessitat i la urgència global de transformar les Administracions Públiques abans no facin fallida”, ha remarcat.

 

L’EAPC aposta per continuar i intensificar la participació en projectes internacionals, tant amb governs com amb escoles d’administració pública amb la finalitat d’aprendre de les millors institucions i bones pràctiques d’arreu del món i a la vegada difondre les pròpies aportacions i esdevenir un referent internacional en la generació i la transferència de coneixement de tot allò que concerneix al govern, la governança, l’administració, la gestió i la innovació dels serveis públics.

 

En la seva intervenció en el Fòrum de reconstrucció de l’Administració pública libanesa, celebrat el passat 11 de novembre, Ismael Peña-López va exposar el model de l’ecosistema de governança pública que s’està desenvolupant des de l’EAPC, que va dividir en quatre eixos principals: 

 

  • La Teoria del Canvi per transformar l’Administració pública. Es tracta d’una eina per dissenyar intervencions de política pública que identifica i posa en relació els principals elements que constitueixen la intervenció: la problemàtica que motiva la seva existència, els recursos dels quals disposa, les activitats que preveu, els productes resultants d’aquestes i, finalment, els canvis o impactes que vol aconseguir.
  • Una arquitectura transversal de governança pública. El model defineix una estructura transversal per a fer més efectiva la governança de la funció pública i les polítiques estratègiques
  • Un perfil transversal per al personal al servei de les administracions públiques. Cal repensar els actuals perfils, les funcions i les habilitats, i reforçar-les en matèria de gestió del coneixement, mitjançant el redisseny de processos i basant-se en les competències.
  • La producció de pensament i innovació: l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. L’aprenentatge, la gestió del coneixement, la recerca i el desenvolupament del talent són elements clau per al canvi de paradigma del funcionament de les administracions públiques.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia