Radiador

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat el pagament del bo social tèrmic 2020, que s’abonarà directament als beneficiaris abans del 31 de desembre. En total, es destinaran 7,5 milions d’euros per al pagament a les 111.895 persones beneficiàries de l’any 2020. L’import que percebrà cada beneficiari depèn, entre d'altres factors, de la zona climàtica on estigui situat l’habitatge i del grau de vulnerabilitat, i està publicat al llistat de beneficiaris.

Tenen dret al bo social tèrmic automàticament, totes les persones amb dret al bo social elèctric 2019. Són, per tant, ajudes acumulables i ser reconegut com a beneficiari de l'elèctric fa que es sigui beneficiari del tèrmic. L'abonament del bo social tèrmic 2020 es realitzarà a través d'un pagament directe al compte bancari, i el titular del compte bancari ha de ser la persona beneficiària. Es pot consultar el número IBAN on es farà el pagament en la llista de persones beneficiàries, on apareixen les 3 darreres xifres del compte.

En cas de no tenir domiciliat el rebut elèctric i, per tant, informat el número de compte bancari, o de voler modificar-lo, els beneficiaris han d’omplir un formulari online comunicant el codi IBAN i adjuntant una còpia de la lliberta d'estalvis, xec, o extracte tramès pel banc o qualsevol altre document on consti el nom del titular i el número de compte IBAN. El beneficiaris també es poden dirigir a una oficina d’atenció ciutadana presencial, on rebran ajuda per a complimentar el formulari. Es pot informar o modificar el número d’IBAN entre el 26 de novembre i el 13 de desembre de 2021.

Podeu accedir a tota la informació sobre el bo social tèrmic a: http://agricultura.gencat.cat/ca/departament/bo-social-termic/