Mossos d'Esquadra

mossos

Ingressen a presó els integrants d'un grup criminal dedicat als robatoris en domicilis i que disposava d'amagatalls als boscos per amagar-hi la roba i les eines que utilitzaven

query_builder   27 novembre 2021 10:06

event_note Nota de premsa

Ingressen a presó els integrants d'un grup criminal dedicat als robatoris en domicilis i que disposava d'amagatalls als boscos per amagar-hi la roba i les eines que utilitzaven

 

. Els investigats baixaven als vorals de les vies ràpides per adreçar-se fins als amagatalls

 

. Els domicilis violentats s’ubiquen a les comarques del Garraf, Baix Empordà, Baix Camp i Vallès Oriental, entre d’altres

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud el 17 de novembre van detenir tres homes, d’edats compreses entre els 27 i els 31 anys i nacionalitat albanesa, membres d’un grup criminal molt actiu als qual se’ls atribueix la participació directa en set robatoris a l’interior de domicilis.

 

La investigació es va iniciar el mes de setembre d’enguany quan la policia científica de la comissaria del Garraf va revelar empremtes positives d’un dels autors, fet que permetia acreditar la seva participació directa en dos robatoris a la localitat de Sitges.

 

A partir d’aquest moment els investigadors van centrar els seus esforços en la localització d’aquesta persona, així com d’altres col·laboradors amb qui actuava en la seva activitat delictiva.

 

Fruït d’aquesta tasca policial es va tenir coneixement de l’existència d’un grup criminal format per tres persones amb diversos antecedents policials pels mateixos fets, que residien en dos domicilis a la localitat de Cornellà de Llobregat. 

 

Els investigadors, tot i les nombroses mesures de contra-vigilància que prenien els lladres, van poder establir un patró comú d’actuació que consistia en desplaçar-se en vehicle particular i aturar-se al voral d’autopistes i carreteres. Els acompanyants es canviaven de roba i aprofitaven les zones boscoses per passar desapercebuts per caminar camp a través fins a zones residencials properes emparats en la foscor. El conductor marxava i es coordinava amb els altres membres del grup a l’espera de recollir-los al mateix punt després d’haver perpetrat el robatori.

 

Una vegada consumat el robatori, tornaven a l’autopista i esperaven al voral fins que el xofer els recollia. Allà deixaven la roba utilitzada durant els robatoris a l’interior d’una motxilla  que prèviament havien deixat amagada la motxilla amb la roba i eines que utilitzaven en el robatori, per evitar sospites en cas de ser aturats per la policia tornant al seu domicili.

 

La investigació es va resoldre el 17 de novembre amb el dispositiu policial d’explotació,  un cop obtinguts els indicis necessaris. Es van dur a terme dues entrades i perquisició que van permetre, d’una banda,  la detenció dels investigats i per l’altra, la recuperació de diversos objectes sostrets en el decurs dels robatoris, que van poder ser retornats a les víctimes, a més de descobrir la seva participació en altres dos robatoris més.

 

Amb la detenció d’aquestes persones es dona per totalment desarticulat el grup criminal investigat.

 

Fins al moment es considera al grup desarticulat responsable de nou robatoris amb força a interior de domicili arreu de Catalunya, tot i que no es descarta la seva participació en altres fets similars.

 

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Vilanova i la Geltrú, que en va decretar l’ingrés a presó.

 

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 27 de novembre de 2021

2  

Imatges

RF MS

RF MS 364

RF MS 2

RF MS 2 438

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia