Drets Socials

premis civisme 2021

Consellera Cervera: "Només si ens reconeixem en els valors del civisme podrem construir un país més just"

query_builder   29 novembre 2021 20:42

event_note Nota de premsa

Consellera Cervera: "Només si ens reconeixem en els valors del civisme podrem construir un país més just"

La titular de Drets Socials ha lliurat aquesta tarda els Premis Civisme 2021, que destaquen accions, entitats i persones que, des d'àmbits professionals i edats diverses, aborden el civisme o proposen reflexions i millores socials

Entre els guardonats d’aquesta edició hi ha el programa Solidaris de Catalunya Ràdio, Jaume Santandreu i Acció Escolta de Catalunya, entre d’altres.

Foto de grup dels premiats

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha lliurat aquesta tarda els Premis Civisme 2021. El Departament convoca aquests guardons amb l'objectiu d'estimular, des d'àmbits i edats ben diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora en l'entorn. Aquests premis tenen l'antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l'any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

En el decurs de l’acte, que s’ha celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria, s’han lliurat el 39è Premi Serra i Moret, el 35è Premi Jaume Ciurana, el 26è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, el 5r Premi Civisme a la Innovació i el 5r Premi Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil, el 3r Premi Civisme a l’Esport i el 2n Premi Civisme a la Cohesió Social.

En la cloenda, la consellera ha destacat que els Premis Civisme “tenen vocació solidària alhora que identifiquen i reconeixen valors comuns, molt arrelats a la societat catalana”. Cervera ha insistit que aquests premis “mostren la tasca que molts ciutadans i ciutadanes fan de manera desinteressada des de fa moltíssims anys en benefici de la comunitat. S’han presentat 35 projectes, però són infinites les experiències de voluntariat i civisme que hi ha arreu del país. Ens comprometem a donar visibilitat a aquests valors perquè només si en som conscients i ens reconeixem en aquestes actuacions, podrem construir un país molt més just".

Al lliurament de guardons també hi ha participat el secretari d’Habitatge, Carles Sala, i la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Cesca Domènech.

PREMIATS EN L’EDICIÓ DE 2021


39è Premi Serra i Moret

En la categoria d’assaig, el Jurat ha concedit el premi a l’obra En la societat postmoderna: reconduïm la culpa per atendre l'altre?, d’Albert Llorca Arimany.

El jurat ha atorgat el premi en la modalitat de treball pedagògic a Tubètic: una proposta pedagògica per treballar els valors ètics i el civisme, de Carlos Miralda Flores.

 

35è Premi Jaume Ciurana

Aquests premis distingeixen els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret de Catalunya.

En la categoria en favor de les persones, el primer premi als joves de l’Acció Escolta de Catalunya pel projecte Adolescència en Transformació. El segon premi a l’Associació Gatzara Lleure Moianès pel projecte ESBRAMEC! La primera fira de lleure del Moianès. El tercer guardó se l’ha endut l’Associació Base-A pel projecte Millorem l’accés a l’educació al Senegal: construcció del Lycée de Niague.

  

26è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació

En el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, que reconeix els treballs que han sobresortit pel tractament de valors de civisme i han exercit un determinat impacte social, han resultat guanyadors:

En la modalitat de produccions televisives, el reportatge La Gemma té un pla, emès al programa Sense Ficció de TV3.

En la categoria de producció radiofònica, al programa dedicat a les migracions de l’espai Solidaris, de Catalunya Ràdio. 

El jurat ha atorgat el premi en la modalitat premsa escrita al reportatge de Roger Junyent “Dones i Mossos d’Esquadra: el llarg camí de la igualtat cap a la paritat”, publicat a Regió 7.

Finalment el premi a treballs per Internet ha estat per la campanya Aprenem cada dia, d’Aprenem, associació per a la inclusió de les persones amb trastorn de l’espectre autista.

 

6è Premi de Civisme a la Innovació

Aquest guardó té l'objectiu de premiar les accions que, un cop posades en pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d'un col·lectiu específic com del conjunt de la societat. Enguany s’ha premiat el projecte Escena històrica, de l’Associació Artixoc.

 

6è Premi de Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil

Aquest guardó reconeix persones o organitzacions que destaquin per l'excel·lència de la seva tasca i trajectòria de servei al país. Enguany s’ha concedit el premi a la trajectòria de Jaume Santandreu Sureda, reflectida en l’obra Marginàlia.

 

3r Premi Civisme a l’Esport
El Premi Civisme a l’Esport guardona persones o organitzacions esportives que destaquin per una conducta cívica exemplar. Street Soccer Barcelona Associació ha rebut el guardó en aquesta categoria pel projecte Espais comunitaris de Futbol (ECF).


2n Premi Civisme a la cohesió social

El Premi de Civisme a la Cohesió Social, que reconeix persones o organitzacions que hagin dut a terme actuacions a favor de la cohesió de la societat,  ha estat pel projecte Embolica’t amb la Troca de l’Associació Educativa i Cultural Formes.

3  

Imatges

Foto de grup dels premiats

Foto de grup dels premiats 115

El programa Solidaris recull el Premi de Civisme als Mitjans modalitat Ràdio

El programa Solidaris recull el Premi de Civisme als Mitjans modalitat Ràdio 144

Street Soccer Barcelona ha estat guardonat amb el Premi Civisme a l'Esport

Street Soccer Barcelona ha estat guardonat amb el Premi Civisme a l'Esport 128

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia