Drets Socials

Vacances en família

Joventut obre les inscripcions al 'Vacances en família' amb una oferta de 56.337 places per anar a 33 albergs al llarg del 2022

El programa beneficiarà fins a 11.018 famílies i reduirà preus a les monoparentals, nombroses, acollidores i amb fills/es amb discapacitat o dependència

query_builder   29 novembre 2021 13:00

event_note Nota de premsa

Joventut obre les inscripcions al 'Vacances en família' amb una oferta de 56.337 places per anar a 33 albergs al llarg del 2022

El programa beneficiarà fins a 11.018 famílies i reduirà preus a les monoparentals, nombroses, acollidores i amb fills/es amb discapacitat o dependència

Vacances en família

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert a les 12 hores d’aquest matí les preinscripcions del programa social ‘Vacances en família’, que pel proper any 2022 ofereix fins a 56.337 places corresponents a unes 11.018 famílies.

Amb aquestes xifres, la divuitena edició del programa augmenta en 25.450 places (el 82%) respecte de les que es van oferir l’any passat, en què l’activitat va ser menor degut a les restriccions per la pandèmia. Les famílies podran gaudir d’aquesta oferta en un total de 33 albergs públics de Catalunya en caps de setmana i festius.

‘Vacances en família’ vol potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa i afavorir la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys), les quals podran gaudir dels preus socials del programa.

La iniciativa té el suport de la Secretaria d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials, i es desenvolupa principalment a la Xarxa jove d’albergs de Catalunya (Xanascat), en diferents èpoques de l’any.

Per a l’edició del 2022, el programa tornarà a recuperar les dues convocatòries per gaudir dels albergs en els períodes de gener a juny i de juliol fins el desembre.

Preinscripcions obertes fins el 13 de desembre

Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del portal de preinscricions del programa fins el 13 de desembre a les 12 hores. Dos dies després, el 15 de desembre, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

El preu general del programa és de 31 euros per persona i nit aplicable a tots els torns de caps de setmana, mentre que a l’estiu i als ponts s’aplicarà una tarifa especial de 33 euros per persona i nit.

Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció.

Descomptes per a col·lectius socials i avis

El programa ofereix un 10% de rebaixa en el preu de tots els serveis a les famílies nombroses i monoparentals. En la passada edició, es van beneficiar d’aquests ajuts un total de 297 famílies monoparentals i 781 nombroses.

També tenen el preu reduït (a partir del 20%) les famílies acollidores, així com les que tenen fills/es a càrrec amb dependència o discapacitat (a partir del 15%). Un total de 199 famílies acollidores i 232 famílies amb infants a càrrec amb diversitat funcional i/o dependència s’han beneficiat d’aquests ajuts des del 2017, any en què l’ACJ va iniciar aquestes reduccions.

Per a promoure la participació de les persones grans al programa, els avis i àvies que acudeixin al programa amb les seves famílies també tenen la tarifa bonificada amb el cost de les nits gratuïtes, i només hauran d’assumir el de l’esmorzar i els àpats. Es tracta de facilitar que esdevingui un programa intergeneracional en el cas que hi puguin anar les tres generacions d’una mateixa família.

Finalment, en aquesta edició 2022 també hi haurà disponibles un total de 592 habitacions repartides en 15 albergs públics que podran acollir famílies que participin del programa acompanyades dels seus gossos.

Des de la seva posada en marxa l’any 2005, un total de 344.368 persones corresponents a 90.722 famílies han gaudit del programa ‘Vacances en família’.

Vacances en família
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia