En les àrees urbanes no preferents de les comarques centrals hi viu el 30% de la població
Hi ha 5 municipis de l’àmbit de les comarques centrals que formen part de les àrees urbanes preferents: Sant Vicenç de Castellet, Centelles, Taradell, Moià i Artés. En aquests municipis viu el 9% del total de la població de l’àmbit de les Comarques Centrals.
Aquests municipis han d’assolir que el parc de lloguer social sigui del 2,8% i a més, haurà de promoure quinquennalment nous habitatges amb protecció oficial de compravenda, de tinences intermèdies o de lloguer social a raó de 7 habitatges per cada 1.000 habitants.
Hi ha 30 municipis que formen part de les àrees urbanes no preferents on hi viu el 30% del total de la població de l’àmbit de les Comarques Centrals i han d’assolir que el parc de lloguer social sigui del 2,4%. Aquests municipis són: Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sallent, Roda de Ter, Navàs, Navarcles, Súria, Gironella, Cardona, Puig-reig, Pont de Vilomara i Rocafort, Balenyà, Castellbell i el Vilar, Calaf, Seva, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Salvador de Guardiola, Balsareny, Sant Julià de Vilatorta, Monistrol de Montserrat, Gurb, Prats de Lluçanès, Sant Pere de Torelló, Avinyó, Folgueroles, Santa Eugènia de Berga, Avià, l’Esquirol, Sant Quirze de Besora i Sant Vicenç de Torelló.
La resta de municipis, 96, formen part de les àrees rurals on viu el 12% del total de la població de l’àmbit de les comarques centrals. Aquests municipis han de complir amb l’objectiu d’incrementar el seu parc de lloguer social fins a assolir com a mínim l’1% del total del parc d’habitatges principals del municipi i seran objecte d’un dels plans específics que contempla el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge a desenvolupar, el pla específic de les àrees rurals.