Bombers

L'inspector Albert Ventosa (esquerra) deixa pas al l'inspector Albert Castellet (dreta) al capdavant de la RET

L'inspector Albert Castellet, presentat com a cap de la Regió d'Emergències de Tarragona de Bombers de la Generalitat

query_builder   30 novembre 2021 14:37

event_note Nota de premsa

L'inspector Albert Castellet, presentat com a cap de la Regió d'Emergències de Tarragona de Bombers de la Generalitat

  • El nou cap de Regió va accedir al cos el 2010 i fins ara ha estat Responsable de Gestió de la Sala Central de Bombers, i també ha exercit càrrecs relacionats amb les Regions de Tarragona i Terres de l’Ebre
     
    L’inspector Albert Ventosa, que l’ha precedit en el càrrec, passa a ser el nou cap de Divisió de Prevenció dels Bombers de Barcelona

L’inspector de Bombers de la Generalitat Albert Castellet (Barcelona, 1968) ha estat presentat avui com a nou cap de la Regió d’Emergències de Tarragona (RET). Nomenat Doctor Enginyer per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Castellet esdevé el nou cap de la RET després del seu pas per diverses unitats del Cos. El nomenament serà efectiu demà, 1 de desembre de 2021.

En un acte que ha comptat amb la presència del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, la Directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany; la directora del Cat112, Irene Fornós; el cap del Cos de Bombers, l’inspector David Borrell; i el cap de Regió sortint, l’inspector Albert Ventosa; l’inspector Castellet s’ha presentat als comandaments operatius de la RET en un acte a la seu de la Regió, ubicada a l’edifici CAT112 de Reus.

En el decurs de l’acte, el Director Delort ha agraït la feina feta per l’inspector Ventosa al capdavant de la RET i li ha desitjat “un bon retorn als Bombers de la ciutat de Barcelona, Cos que incorporen amb ell un gran valor”, ha destacat. També s’ha mostrat convençut que l’inspector Castellet sabrà fer un bon lideratge i gestió al front de la RET, “una regió amb una gran importància estratègica, atesa la diversitat dels riscos als quals fer front”.

Per la seva banda, el Cap del Cos de Bombers, l’inspector David Borrell, ha destacat la situació en què es produeix el relleu al capdavant de la RET, en plena implementació del Pla Bombers 2025. Ha agraït al cap de Regió sortint, l’inspector Albert Ventosa, la seva gran feina i implicació en uns els moments difícils, així com les seves aportacions. Borrell ha destacat “la disciplina, la motivació i la voluntat de tirar endavant amb els projectes de la RET” de l’inspector Ventosa. S’ha mostrat convençut que aquesta mateixa motivació continuarà amb el nou cap de la RET.

Des del seu accés, l’any 2010, a l’escala executiva dels Bombers de la Generalitat en qualitat de sotsinspector, Castellet ha exercit diverses funcions a la Divisió de la Sala Central de Bombers, com a sotscap de guàrdia, cap de coordinació territorial i cap territorial de les regions d’emergències Central i de Tarragona i Terres de l’Ebre. A partir d’ésser nomenat inspector el juny de 2018, ha exercit a la Divisió de la Sala Central de Bombers i en tant que Responsable de Gestió de la Sala Central de Bombers.

L’inspector Castellet  va ser número 1 de la seva promoció d’Enginyeria Industrial a la UPC el 1992 i la seva carrera professional prèvia a l’ingrés a Bombers de la Generalitat inclou l’ensenyament, l’exercici de l’enginyeria aplicada a l’obra civil i la recerca científica orientada a la robòtica, així com la instrucció en tècniques de motivació.

L’inspector Castellet substitueix en el càrrec l’inspector Albert Ventosa, que ha estat cap de la Regió d’Emergències de Tarragona des del 2017. Va accedir a la funció pública el 1994 i va treballar en la implantació del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta). El 1998 es va incorporar al cos de Bombers de la Generalitat. El seu nomenament com a cap de la Divisió de Prevenció dels Bombers de Barcelona serà el seu segon servei al cos municipal, on ja s’hi va estar entre 2015 i 2017 en qualitat de cap del Servei de Prevenció Normativa.

Cerdanyola del Vallès, 30 de novembre de 2021