• L’empresa és líder a Europa i una de les principals referències mundials en el desenvolupament de solucions mediambientals per al sector plàstic

 

  • La inversió superaria els 50 milions d’euros i garantiria l’ocupació inicial d’almenys 60 treballadors

El Departament d’Empresa i Treball i  un important Grup Empresarial del sector del reciclatge de plàstic treballen conjuntament per garantir la reindustrialització de la planta de Robert Bosch a Castellet i la Gornal.

L’empresa és líder a Europa i una de les principals referències mundials en el desenvolupament de solucions mediambientals per al sector plàstic com ara compostos industrials i concentrats minerals (masterbatch per al sector del polietilè (PE), polipropilè (PP), poliestirè (PS), ABS, PET o altres termoplàstics) d'alta qualitat i eficiència mediambiental.

L’empresa està valorant una inversió de més de 50 milions d’euros, que garantirien la continuïtat de l’activitat industrial de la planta de Castellet, en un nou projecte  d’alt valor afegit. La reindustrialització s’està treballant des de fa mesos i permetria garantir, subjecte a certs requisits, inicialment l’ocupació per a 60 de les persones treballadores, i prioritzar, en la mesura del possible, la contractació dels treballadors restants per a futures ampliacions, tant de la planta a Castellet i la Gornal com d’altres que l’empresa ja té a Catalunya.

El Govern, així com el grup empresarial i Robert Bosch es troben encara en negociacions per tal de trobar un acord i garantir l’èxit del procés en els propers mesos.

Suport de la Generalitat

La Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball, mitjançant l’instrument de suport a la reindustrialització que ha desenvolupat aquest 2021 com actuació prioritària del nou Pacte Nacional per a la Indústria, concedirà un ajut de fins a un màxim d’1.800.000 € a la nova societat del grup empresarial per tal d’abordar la primera fase de la inversió que supera els 19.000.000€, així com la contractació d’aquest primers 60 treballadors pel nou projecte . Es continua treballant en altres alternatives per a garantir l’ocupabilitat de la resta de les persones treballadores de Robert Bosch, un centenar, i en aquest sentit ja es treballa en la continuïtat d’aquest instrument per a l’any 2022. L’objectiu és el de fomentar la recol·locació de treballadors de Robert Bosch en altres empreses, ajudant a la contractació del personal.

A la vegada, des de la mateixa unitat s’està donant suport a l’empresa, per tal de consolidar el seu projecte de creixement en els terrenys adjacents a la planta de Robert Bosch, en el marc del Pla Director urbanístic de Sant Marçal Can Vies.

En paral·lel, el Departament d’Empresa i Treball donarà suport als treballadors afectats pel tancament a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Consorci de la Formació Contínua. Ho farà a través de programes relacionats amb la creació d’ocupació, d’orientació, de formació i d’acreditació de competències, entre d’altres.

En concret amb el programa FEAG, que té per objectiu donar una resposta intensa i especialitzada a les persones treballadores que han estat acomiadades de determinades empreses del sector de l’automoció entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de novembre de 2021.

Així podran rebre una orientació individualitzada i especialitzada, i una formació a mida en competències transversals, especialitzada en el sector de l’automoció o de reorientació professional a d’altres sectors, o per a projectes d’emprenedoria.

El SOC es posarà a disposició dels treballadors i treballadores de Bosch Castellet, analitzarà el seu CV, competències i, conjuntament i d’acord amb cada persona treballadora en recerca de feina, formularan un itinerari que els permeti assolir la fita final que sigui més adequada a la seva reinserció laboral, amb derivacions a serveis individualitzats segons les seves necessitats específiques.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________