Justícia, Drets i Memòria

.

Lourdes Ciuró: "Volem donar garanties als jutges per protegir els infants víctimes de la violència vicària"

La consellera de Justícia explica al Parlament l'aprovació del decret llei de la violència vicària

query_builder   1 desembre 2021 14:20

event_note Nota de premsa

Lourdes Ciuró: "Volem donar garanties als jutges per protegir els infants víctimes de la violència vicària"

La consellera de Justícia explica al Parlament l'aprovació del decret llei de la violència vicària

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, afirma que amb el decret llei aprovat ahir pel Govern per protegir els infants de la violència vicària “volem donar garanties i certeses als jutges perquè prohibeixin les estades, visites i comunicacions amb els fills dels progenitors maltractadors”. En resposta a una pregunta parlamentaria, la titular de Justícia ha explicat que “fins ara els jutges no concedien aquestes distàncies entre els pares maltractadors i els seus fills perquè –amb una concepció vella, de pensar que qui és maltractador pot ser un bon pare– es primava la relació paternofilial”. Ciuró ha estat rotunda: “Això, en cap cas és així. El que hem de fer és donar eines als jutges perquè tinguin garanties i certeses a l’hora d’actuar.”

 

“Quan hi ha un cas de violència masclista acreditada –ha dit la consellera–, ja sigui amb una denúncia per part de Fiscalia o amb un procediment judicial obert, no es podran atorgar no només les guardes, sinó tampoc les estades, visites i comunicacions amb el progenitor maltractador”.

 

Lourdes Ciuró també ha explicat que, a instàncies de la Conselleria de Feminismes, el decret llei ha incorporat la possibilitat que els professionals que atenen psicològicament les dones víctimes de la violència masclista, ara també puguin “explorar” els fills menors i ha recordat que, en tot cas, “els infants i els joves són víctimes directes o indirectes de violència masclista”.

 

Per acabar, la consellera ha emfasitzat que el Departament de Justícia està compromès a “mantenir un Codi civil català viu, actualitzat i modernitzat”. Per això “abordem modificacions en matèries sensibles en les diferents relacions que poden tenir les persones”, ha dit Ciuró, que ha posat com a exemple l’adaptació del dret de successions als nous models de família i de situacions convivencials o la recent adaptació del Codi civil a la Convenció de Nova York per reforçar els drets i l’autonomia de les persones discapacitades. “Seguim avançant en la protecció de les persones, el compromís amb el feminisme i la defensa dels drets humans”, ha afirmat, per acabar, la consellera.

1  

Imatges

La consellera de Justícia, durant la intervenció al Parlament

La consellera de Justícia, durant la intervenció al Parlament 2274

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia