Ferrocarrils

FGC

Espot i Vall de Núria comencen la temporada d'hivern abans del Pont de la Puríssima

query_builder   1 desembre 2021 17:21

event_note Nota de premsa

Espot i Vall de Núria comencen la temporada d'hivern abans del Pont de la Puríssima

  • Espot obrirà demà dijous, 2 de desembre, i Vall de Núria, aquest dissabte, 4 de desembre
  • Port Ainé, La Molina, Vallter i Boí Taüll van començar la temporada el passat cap de setmana i ara treballen per obrir amb els màxims de cara al Pont de la Puríssima
FGC
Espot comptarà amb noves  màquines  de  venda  i  recollida  de  forfets.


Les estacions d’Espot i Vall de Núria obren les portes de cara al Pont de la Puríssima amb bones condicions, gràcies a les nevades i les baixes temperatures d’aquests dies. La resta d’estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que van començar la temporada el cap de setmana passat, tenen previst obrir amb el màxim d’instal·lacions de cara al pont.

Espot començarà la temporada d’hivern demà dijous, 2 de desembre, amb una obertura parcial i amb la vista posada en els dies festius. Gràcies a les fortes nevades registrades el passat cap de setmana i dilluns i a la neu produïda des de fa setmanes, l’estació obrirà amb un domini esquiable de gairebé quatre quilòmetres. Amb gruixos de neu pols de fins a 45 cm, de cara al Pont de la Puríssima obrirà tot el desnivell esquiable, més de la meitat de les pistes i tots els remuntadors estaran operatius. A més, les persones visitants podran gaudir d’itineraris de raquetes de neu i esquí de muntanya, dels serveis de restauració, i també de les escoles d’esquí.

Aquesta temporada 2021 - 2022, l’estació comptarà amb noves  màquines  de  venda  i  recollida  de  forfets, novetat que suposa una millora per als usuaris i usuàries i un accés a pistes més còmode i ràpid. Aquestes màquines se situen al mateix poble d’Espot i a la zona de taquilles de l’estació.

FGC
Vall de Núria compta amb gruixos de neu de fins a 50 cm, més de la meitat dels quilòmetres esquiables oberts i la majoria de les instal·lacions actives


I aquest dissabte, 4 de desembre, serà el torn de Vall de Núria, a la comarca del Ripollès, data en què obrirà al públic el seu domini esquiable. Gràcies a les copioses nevades dels darrers dies, l’estació comptarà pel cap de setmana amb gruixos de neu de fins a 50 cm, més de la meitat dels quilòmetres esquiables oberts i la majoria de les instal·lacions actives. Les persones visitants podran gaudir de la natura a Vall de Núria amb els circuits de raquetes i d’esquí de muntanya, el Cremallera i el Telefèric, les exposicions, els serveis de restauració i per als més petits, del Parc Lúdic.

El Tren Cremallera, que enguany el seu bitllet inclou el trajecte en el Telefèric Coma del Clot, circularà diàriament a partir de divendres, 3 de desembre.

En  el  marc  del  projecte  “Taquilla  0”,  Vall  de  Núria  manté la compra online obligatòria per assegurar la disponibilitat de seient als passatgers del Cremallera. Les persones que adquireixin el tiquet per al Cremallera podran embarcar directament amb el bitllet electrònic “e-tiquet”, disponible al seu dispositiu mòbil. L’estació també comptarà amb el nou mirador Trampolí de Salts i oferirà dues noves exposicions: ‘90  anys  d’història.  El  Cremallera  de  Núria’  i ‘Memòries de neu’.

Totes les estacions d’FGC Turisme, obertes per al Pont de la Puríssima

De cara al pont de la Puríssima, per tant, totes les estacions de muntanya d’FGC Turisme estaran en marxa, carregades d’activitats i llestes perquè els visitants gaudeixin de la neu, l’esport i la natura. Port Ainé va ser la primera estació que va obrir al Pirineu de Lleida el passat divendres 26 de novembre i La Molina, Vallter i Boí Taüll ho van fer dissabte 27 de novembre.

Ara, les sis estacions tenen previst obrir el màxim de les seves instal·lacions de cara a aquest pont gràcies a les condicions meteorològiques previstes per aquest cap de setmana. La Molina comptarà amb a la majoria de les pistes obertes, Vallter ho farà amb gairebé totes les instal·lacions actives i amb gruixos de neu de més de 60 cm, Vall de Núria amb més de la meitat del seu domini esquiable, Port Ainé amb el 64% de pistes obertes i Espot amb gairebé la meitat del seu domini esquiable actiu. Pel que fa a Boí Taüll, es preveu que s’obrin més equipaments de cara als dies festius.

Més informació:  www.turismefgc.cat

2  

Imatges

Foto de Vall de Núria

Foto de Vall de Núria 477

Foto d'Espot

Foto d'Espot 3539

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 386

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia