Esport

sge

Anna Caula reivindica l'esport com un "tresor de construcció i transformació social"

query_builder   1 desembre 2021 21:10

event_note Nota de premsa

Anna Caula reivindica l'esport com un "tresor de construcció i transformació social"

  • La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha presidit l'acte de lliurament dels III Premis Inclusius de l'Esport Català
  • 10 entitats han recollit a l’INEFC Barcelona un guardó que reconeix la tasca en la promoció de l'esport inclusiu i els seus valors
sge

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui, a l’INEFC Barcelona, el lliurament de la tercera edició dels Premis Inclusius de l'Esport Català. 10 entitats del país han rebut uns guardons en forma de beques econòmiques que reconeixen la tasca en la promoció de l'esport inclusiu i els seus valors a Catalunya, i que reforcen l’esport i l’activitat física com un "tresor de construcció i transformació social”.

Els Premis, impulsats per Onat Foundation amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, volen fomentar i donar suport a la pràctica de l'esport inclusiu per part de persones i entitats compromeses amb aquest àmbit esportiu. En aquest sentit, Anna Caula ha assegurat que els projectes guardonats avui exemplifiquen “els valors de l’esport i de l’activitat física”, que construeixen “un adn català de qualitat. Som diferents i tenim un teixit associatiu espectacular que amb la seva tasca construeix la societat”.

Així mateix, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, ha destacat que els projectes esportius amb vocació inclusiva “ajuden a canviar el món, a transformar-lo a través d’una mirada ambiciosa” i ha insistit que l’esport “es una eina de transformació social molt potent” quan “partim amb igualtat d’oportunitats i gaudim dels mateixos recursos per créixer com a persones”.

Els Premis Inclusius de l'Esport Català persegueixen també incrementar el nombre d'esportistes amb capacitats diferents i fomentar el teixit social i empresarial que promou activitats solidàries i inclusives al voltant de l'esport. Per escollir els projectes guanyadors, el jurat ha tingut en compte els criteris d’integració social, igualtat de gènere i/o benefici col·lectiu, esforç, exemplaritat, implicació i/o vida útil de la beca.

Durant l’acte, s’ha fet un emotiu homenatge a Sergi Mingote, l’alpinista català i impulsor dels guardons que va morir el gener passat en una expedició al K2. En honor seu, enguany s’ha creat el Premi Inclusiu de l’Esport Sergi Mingote al projecte d'esports de muntanya i/o alpinisme inclusiu.

El reconeixement ha recaigut en la iniciativa ‘Encamina’t’, de l’Escola Camins, de Les Franqueses del Vallès, que pretén fer del treball en equip i de la inclusió una eina bàsica per aconseguir el repte de descobrir entorns diversos amb la finalitat d’acabar fent un cim amb la participació d’un infant amb discapacitat visual. L’esposa de Mingote, Miriam Roset, i el president d’Onat Foundation, Francesc Colomé, han estat els encarregats de lliurar un premi que, segons Roset, “defineix com era en Sergi” i que il·lustra “la constància i l’esforç, i que les limitacions estan només a la nostra ment”.

Francesc Colomé ha situat “l’esport, la inclusíó i la solidaritat” com els eixos que marquen l’activitat d’Onat Foundation, creada fa tres anys. Després de recordar la trajectòria esportiva de Sergi Mingote, així com la tasca social de l’alpinista, Colomé ha assegurat que “l’esport i la inclusó no tenen color, i menys, color polític. O potser sí, el color verd de l’esperança. Seguim”.

Els guardonats

La tercera edició dels Premis Inclusius de l’Esport Català, que han comptat també amb la presència del director de l’INEFC, Eduard Inglés, patrons de l’entitat i personalitats del món de l’esport, ha guardonat les següents 10 entitats de tot el territori català:

  • Club Gimnàstica Rítmica Jeroni Morages, pel projecte ‘El llarg camí cap a la inclusió de gimnastes amb discapacitat intel·lectual en la competició de la Federació Catalana de Gimnàstica’
  • Esport Base el Papiol, pel projecte ‘Nova secció Esports Adaptats’
  • Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) i Consorci Sanitari de Terrassa (CST), pel projecte ‘Salut mental i esport futbol sala)’
  • Club esportiu Terra Negra, pel projecte ‘Club de la IntegrAcció (futbol/handbol inclusiu)’
  • Disport FC, pel projecte ‘Futbol inclusiu de persones amb paràlisi cerebral’
  • Club Esportiu L'Àngel Apasa, pel projecte ‘Bufa vent, gira vela” de vela inclusiva
  • Club Tennis Andrés Gimeno, pel projecte de l'Escola de Pàdel Adaptat
  • Club Hípico Raúl Pinteño, pel projecte ‘Escola Equitació Inclusiva’
  • Institut Guttmann, pel projecte ‘Sortides esportives extra hospitalàries’
  • Escola Camins, pel projecte ‘Encamina't’

 

 

2  

Imatges

Fotografia del lliurament de guardons (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia del lliurament de guardons (Autor: Jordi Estruch) 246

Fotografia de grup de les entitats guardonades (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de grup de les entitats guardonades (Autor: Jordi Estruch) 180

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia