Salut

Roda de premsa

Salut recomana demanar cita a Vacunacovid per a vacunar-se i habilita poder descarregar el certificat digital en aquest mateix portal

query_builder   2 desembre 2021 19:51

event_note Nota de premsa

Salut recomana demanar cita a Vacunacovid per a vacunar-se i habilita poder descarregar el certificat digital en aquest mateix portal

  • Conseller Argimon: “Ara toca demanar cita i no fer cues innecessàries, perquè hi ha molta disponibilitat, és més eficient i ens ho demanen els professionals”
  • Les persones d’entre 60 i 64 anys ja poden demanar cita prèvia a la web vacunacovid per a rebre la dosi de record
Un moment de la roda, amb Craywinckel, Argimon, Cabezas i Pérez

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha demanat avui a la ciutadania que utilitzi el portal vacunacovidsalut.cat a l’hora de demanar cita per vacunar-se contra la covid-19, tant si es tracta de la primera i la segona dosi com de la dosi de reforç, en els col·lectius que els pertoqui en aquest últim cas.

Per tant, i coincidint amb l’obertura de nous punts de vacunació poblacional arreu del país, es recomana que, en la mesura del possible, només s’hi vagi havent demanat cita prèviament en aquest portal. “Ara el que toca és demanar hora: la gent està fent cues i hi ha cites disponibles”, ha lamentat Argimon, per qui la programació de cites “ajuda a planificar millor la vacunació, evita hores d’espera i, sobretot, s’avé amb el que ens demanen els professionals, als qui hem de cuidar i d’estar agraïts”.

A més, aquest portal estrena avui una nova funcionalitat, en tant que permet descarregar-se el certificat digital Covid directament. Per tant, a partir d’ara, el document es pot obtenir a dos portals: a La Meva Salut i a també ara a Vacunacovid, en aquest últim cas sense necessitat de donar-se d’alta a La Meva Salut. L’objectiu és facilitar un nova via de descàrrega d’aquest document a tots els ciutadans que no tinguin un usuari registrat a La Meva Salut, que fins ara era el portal on els ciutadans podien obtenir-lo.

A partir d’ara, doncs, tots els ciutadans que es connectin a vacunacovid.catsalut.gencat.cat podran accedir a dues funcions: demanar o modificar cita de vacunació (com fins ara) i, com a novetat, descarregar-se el certificat digital Covid. Per fer qualsevol dels dos tràmits, no caldrà donar-se d’alta a La Meva Salut.

Josep Maria Argimon ha subratllat que “som conscients de la bretxa digital”, com ho demostra el fet que fins ara s’han fet accions per minimitzar-la, com ara situar busos en llocs estratègics, sense cita, vacunar a escorxadors, a temporers, a sense llar. “Hem anat on ha fet falta i hi seguirem anant, estan al costat de la gent vulnerable”, ha reblat abans de recordar, però, que gràcies a una eina digital com la del web Vacunacovid “hem vacunats milions de persones”, algunes de les quals tenien segurament una bretxa digital.

La descàrrega, pas a pas

Per descarregar-se el certificat a Vacunacovid, un cop s’accedeixi a la pàgina cal elegir l’opció ‘Descarrega el Certificat COVID UE’, A continuació, s’ha d’omplir un breu formulari amb el número de CIP, els últims cinc dígits del codi de barres de la targeta sanitària, la data de naixement, nom complet i codi postal, i número de telèfon mòbil. Seguidament, l’usuari rebrà un codi per SMS per validar la seva identitat. Un cop fet aquest pas, ja es podrà descarregar el certificat que li correspongui: el de vacunació, el de recuperació de la malaltia o el de prova diagnòstica negativa.

Per la seva banda, la web i l’aplicació de La Meva Salut continuaran oferint l’opció a l’usuari registrat de descarregar-se el certificat covid-19, dins d’una oferta de serveis més àmplia. De fet, el titular de Salut ha refermat que aquesta eina ha funcionat i funciona, té funcionalitats potents darrere de les quals hi ha un esforç molt important de moltes persones. “En tot l’any 2019 va tenir 3,7 milions d’accessos, i només la setmana passada, del 23 al 30 de novembre, en va tenir 3 milions”, ha apuntat Argimon, qui ha xifrat també el nombre de certificats emesos fins ara: 11,6 milions a data d’avui (el doble que la població vacunable), fent de Catalunya el territori que, de llarg, ha emès més certificats.

A partir de divendres, el certificat digital Covid serà necessari per accedir als interiors de la restauració, als gimnasos i a les residències de gent gran. Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants on s’hi fes ball.

S’obre a la vacunació de la dosi de record el grup d’entre 60 i 64 anys

Per últim, tant la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, com la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, han avançat que des d’aquesta mateixa tarda les persones d’entre 60 i 64 anys ja poden demanar cita prèvia, a la web Vacunacovid, per a rebre la dosi de record. De fet, paral·lelament ja s’estan enviant missatges SMS a persones d’aquest grup d’edat per citar-les i ser vacunades en els propers dies.

Per últim, el conseller ha confirmat com a positius amb la variant omicron els dos casos sospitosos que hi havia fins ara, després de la seqüenciació pertinent. “Com sabem fins ara, perquè no és la primera vegada que ens passa, aquesta no és la primera variant i potser en podran venir més”, ha recordat Argimon.

1  

Fitxers adjunts

Cartell Certificat pas a pas

Cartell Certificat pas a pas
PDF | 384

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia