Empresa i Treball

Catalunya impulsa un Compromís per a un ecoturisme universal i responsable

TURISME

Catalunya impulsa un Compromís per a un ecoturisme universal i responsable, en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

query_builder   3 desembre 2021 13:17

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya impulsa un Compromís per a un ecoturisme universal i responsable, en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, en la  25a sessió de la Taula d'Ecoturisme de Catalunya.
La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, en la 25a sessió de la Taula d'Ecoturisme de Catalunya
  • La iniciativa s’ha aprovat durant la 25a sessió de la Taula d’Ecoturisme de Catalunya reunida avui a Barcelona
  • S’elaborarà un Llibre Blanc per a un Ecoturisme Universal i es treballarà en un Pla d’Ecoturisme de Catalunya 2023-2027


La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, ha presidit la 25a sessió de la Taula d’Ecoturisme de Catalunya, que s’ha celebrat a l’Hotel Casa Fuster, a Barcelona.

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Domènech i Tomàs ha presentat el Compromís per a un ecoturisme universal i responsable per “fer de l’ecoturisme català un exemple i motor de canvi del model turístic català”. Segons la directora general “l’ecoturisme universal no significa parlar d’activitats i de recursos habilitats, sinó que tothom pugui gaudir de les experiències, un turisme pensat per a tothom”. “En definitiva, el que volem aconseguir és un millor territori per viure-hi i una millor destinació per visitar”.

El Compromís per a un ecoturisme universal i responsable assenyala la necessitat d’elaborar un Llibre Blanc per a un ecoturisme universal, per tal que tothom pugui sentir i gaudir la natura. L’objectiu és orientar als professionals en la creació d’experiències dissenyades des d’un inici per a que totes les persones puguin gaudir-les independentment de les seves condicions. També contempla afavorir un turisme de proximitat mitjançant mesures d’ordenació, conscienciació i gestió dels espais naturals per no afectar el propi recurs i millorar l’experiència dels usuaris i de la població resident.

Un altre punt destacable és la creació de noves eines de planificació, com ara el Pla d’Ecoturisme de Catalunya 2023-2027, que permetin formular propostes col·lectives transformadores i afavoreixin la digitalització i la sostenibilitat de les destinacions, els espais naturals i les empreses.

La directora general ha volgut tancar la seva intervenció ressaltant que “l’ecoturisme és un sector clau per a Catalunya, sobretot pels seus territoris rurals, a l’afavorir un desenvolupament local sostenible i generar nombroses oportunitats tot promovent la conservació dels espais naturals on es desenvolupa”. A més, ha afegit  Domènech i Tomàs, “és un sector de referència per a la resta d’àmbits turístics a l’hora de concretar amb accions els valors de la sostenibilitat”.

Aposta per fer de l’ecoturisme a Catalunya un sector clau pel país

Creada i liderada per la Direcció General de Turisme ara fa sis anys, i en col·laboració amb l’Agencia Catalana de Turisme i el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Taula d'Ecoturisme treballa conjuntament amb d’altres ens públics com ara les diputacions i els seus patronats de turisme, representants d’espais naturals protegits i empreses del sector, per aconseguir els reptes i objectius definits en el Pla de foment del turisme de natura als espais naturals protegits.

Aquest òrgan suposa una oportunitat per conèixer les demandes dels consumidors de turisme de natura, identificar noves oportunitats, trobar claus per diferenciar-se d’un turisme generalitzat...en definitiva, un espai de debat on compartir experiències i inquietuds relacionades amb aquest món i treballant de manera respectuosa amb l’entorn, la natura i amb la població local.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

1  

Imatges

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, en la 25a sessió de la Taula d'Ecoturisme de Catalunya

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, en la 25a sessió de la Taula d'Ecoturisme de Catalunya 695

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia