Empresa i Treball

La Direcció General de Turisme preveu una alta ocupació turística el pont de desembre

TURISME

La Direcció General de Turisme preveu una alta ocupació turística el pont de desembre

query_builder   3 desembre 2021 14:49

event_note Nota de premsa

TURISME

La Direcció General de Turisme preveu una alta ocupació turística el pont de desembre

  • Coincidint amb l’inici de la temporada de neu, les destinacions de muntanya i d’interior registren les millors previsions d’ocupació turística
  • La directora general de Turisme destaca la feina del sector per “garantir la seguretat de les persones” i recorda que “Catalunya és una destinació segura”

 

 

Aquest pont de desembre es presenta amb bones perspectives per al sector turístic de Catalunya. Segons la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, “les ocupacions per aquests dies són espectaculars. Les xifres que tenim indiquen que a les comarques dels Pirineus, coincidint amb l’inici de la temporada de neu, les ocupacions poden fregar el 100 % en alguns casos, i el turisme d’interior també està amb ocupacions molt altes”.

Entrant en detall, les comarques del Pirineu de Lleida tindran una alta ocupació turística per aquests 5 dies de pont. La mitjana d’ocupació estarà  per sobre del 90 % i molts establiments arribaran a la plena ocupació a les zones amb estacions d’esquí. D’altra banda, les comarques de la plana de Lleida també tindran una bona afluència de visitants i els allotjaments de turisme rural penjaran pràcticament el cartell de complet, tant al Pirineu com a les comarques de la plana de Lleida.

Pel que fa al Pirineu de Girona, les reserves d’allotjament turístic a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès pel Pont i els dies de Nadal se situen entorn del 90 % i el 95 %. A la resta del territori, el comportament serà també positiu. A les comarques gironines s’esperen ocupacions d’entre el 80 % i 85 %; a les comarques de Tarragona, l’ocupació se situa entre el 65% i el 70%; i a Barcelona ciutat, és on les xifres d’ocupació són més baixes.

“L’aplicació de les mesures de seguretat per part de tota la cadena de prestació de serveis del sector turístic és estricta”, explica la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs. “Des que va començar la pandèmia, la màxima prioritat del nostre ecosistema turístic ha estat la seguretat de les persones i per això es continua treballant per evitar noves restriccions que malmetrien de nou un sector que ja ha patit molt”.

Domènech i Tomàs recorda que Catalunya és una destinació segura per viatjar i on es pot fer turisme amb tranquil·litat, ja que té implementats uns protocols sanitaris anticovid-19 sòlids que permeten controlar i vigilar el compliment de les mesures de seguretat per evitar la propagació del virus en allotjaments i serveis turístics”.

En aquest enllaç us podeu descarregar una declaració de la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia