Direcció General de Comunicació

CS

Consellera Vilagrà: "Els mitjans comarcals són un element de cohesió social i territorial imprescindible"

query_builder   3 desembre 2021 21:30

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "Els mitjans comarcals són un element de cohesió social i territorial imprescindible"

  • La titular del Departament de la Presidència ha finalitzat la seva visita territorial de dos dies a les Terres de l’Ebre participant en l’acte del 20è aniversari de la Demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya

 

  • Durant la visita, la consellera també ha inaugurat el Camí de Sirga i ha visitat l’Àrea 5G Rural de les Terres de l’Ebre a la Nau del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
CS

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha finalitzat la seva visita territorial de dos dies a les Terres de l’Ebre aquest vespre a Tortosa on ha participat en l'acte del 20è aniversari de la Demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La titular de la Presidència ha destacat la importància d’una delegació del Col·legi a Terres de l’Ebre, que apliqui “una visió de proximitat i fugint del centralisme de Barcelona” i ha afegit que la premsa comarcal “crea comunitat i permet construir una identitat pròpia. És un element de cohesió social i territorial imprescindible”.

Durant l’acte, la consellera Vilagrà també ha destacat l’impuls de la llengua catalana com a aspecte important pel que fa als mitjans de comunicació, deixant clar que els mitjans “contribueixen a crear lectors en català i, amb això, ajuden a apuntalar l’ús de la llengua en totes les capes de la societat”. Finalment, la consellera ha reivindicat el compromís del Govern de “continuar apostant per una pluralitat de mitjans de comunicació”, destacant que “en una democràcia madura com la nostra, sempre serà necessària l’existència de mitjans independents, professionals i objectius que ofereixin una perspectiva de la realitat genuïnament catalana i ebrenca”.

CS

Prèviament, la titular del Departament de la Presidència ha començat la visita territorial a la Ribera d’Ebre aquest matí. La consellera Vilagrà ha presidit la inauguració de la rehabilitació i millora del GR-99 i Camí de Sirga, en el tram conegut com el Pas de l'Ase, entre Garcia i Ascó. Ha estat acompanyada de la segona tinenta d’alcalde d’Ascó, Carolina Baiges, l’alcaldessa de García, Blanca López i, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim. I també del delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornells, i la directora dels Serveis Territorials de la Presidència a les Terres de l’Ebre, Pilar Caballé.

Durant la inauguració, la consellera Vilagrà ha destacat la rellevància d’impulsar “projectes transformadors i col·laboratius com aquest” i ha posat en relleu que ha estat possible “gràcies a l’esforç coordinat entre administracions: ajuntaments, Consell Comarcal i Generalitat”. “Un clar exemple que, amb entesa i cooperació, podem construir un millor territori”, ha dit la titular de la Presidència i ha afegit que 'Ribera d’Ebre: Camí de Sirga, Camí de Riu' és “una aposta clara de la comarca per un projecte de turisme sostenible, vinculat amb l'economia local i productes KM0”. Aquest projecte de diversificació econòmica ha comptat amb Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

CS

Seguidament, la consellera ha visitat la Nau del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre al polígon el Molló, situat a Móra la Nova, centre neuràlgic de l’Àrea 5G Rural de les Terres de l’Ebre, amb la presència de l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné. Durant la visita, la consellera Vilagrà ha destacat en aquest entorn com a través d’aquest projecte es “redueix l'escletxa digital, es fomenta la innovació i la dinamització econòmica, convertint la tecnologia en un antídot al despoblament, perquè tothom pugui viure i treballar allà on vulgui”. És la primera xarxa 5G de Catalunya en l’àmbit rural i la nau s'ha adequat a aquesta tecnologia i disposa de plaques fotovoltaiques gràcies a un projecte finançat amb un ajut del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya PUOSC.

De la Ribera d'Ebre, la consellera Vilagrà s’ha desplaçat cap a la Terra Alta, on ha fet una visita institucional l’Ajuntament de Gandesa. Amb l'alcalde Carles Luz han abordat projectes futurs del municipi com ara l’ampliació del viver d’empreses i temes d'esports. Tot seguit, la consellera ha visitat el Consell Comarcal de la Terra Alta, acompanyada per la presidenta del Consell, Neus Sanromà. La consellera ha pogut visitar les obres de les plaques solars fotovoltaiques de l’edifici del Consell Comarcal realitzades a través del PUOSC, “una clara aposta per les energies renovables i molt necessari en aquest moment de transició energètica impulsada pel Govern”, segons la consellera.

CS

La visita a Terres de l’Ebre va començar dijous

La visita a les Terres de l’Ebre ja va començar dijous amb una visita institucional a l'Ajuntament de Miravet. Acompanyada del delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornells, i la directora dels Serveis Territorials de la Presidència a les Terres de l’Ebre, Pilar Caballé, la consellera es va reunir amb l'alcalde Antonio Llambrich. Durant la visita, la consellera va destacar que el Govern i món local han d’actuar “des del consens, la codecisió i l’entesa per tirar endavant els nostres territoris”.

Posteriorment, al Casal Municipal de Miravet, la consellera també va fer una trobada amb vora de 40 entitats esportives, regidories i alcaldies de la Ribera d’Ebre i Terra Alta. Durant la trobada, la titular de la Presidència va reafirmar el compromís del Govern amb l’esport i va destacar, entre altres coses, que a través de l’esport, “volem construir una societat més justa i igualitària i més saludable”. I ha reivindicat que per fer-ho possible, “ens cal actuar de la mà del territori, des del treball conjunt”.

3  

Imatges

Visita al Camí de Sirga. Foto: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre / auberge.digital

Visita al Camí de Sirga. Foto: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre / auberge.digital 335

Visita de la consellera de Gandesa

Visita de la consellera de Gandesa 157

Plaques solars al Consell Comarcal de la Terra Alta

Plaques solars al Consell Comarcal de la Terra Alta 159

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia