Acció Exterior i Unió Europea

La consellera Alsina inicia demà dilluns un viatge de treball als Estats Units i Mèxic 

query_builder   5 desembre 2021 16:00

event_note Nota de premsa

La consellera Alsina inicia demà dilluns un viatge de treball als Estats Units i Mèxic 

  • La titular d’Acció Exterior i Govern Obert presidirà homenatges a Pau Casals tant a Washington com a Ciutat de Mèxic, en el marc de la commemoració enguany del 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides
  • Als EUA, la consellera mantindrà reunions de treball en àmbits prioritaris per al Govern, com la cooperació al desenvolupament, i es reunirà amb actors i organismes nord-americans i multilaterals
  • A Mèxic, el Govern farà un reconeixement a l’exili republicà, amb la presència de catalans que van fugir de la Guerra Civil, i inaugurarà la seu de la Delegació del Govern
La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, fa aquesta setmana un viatge de treball als Estats Units i a Mèxic, on presidirà dos actes d’homenatge a Pau Casals en el marc de la commemoració del 50è aniversari del seu discurs a les Nacions Unides i mantindrà diverses reunions de treball en àmbits prioritaris per al Govern. Durant el seu desplaçament la consellera també inaugurarà la seu de la Delegació del Govern a Mèxic i encapçalarà un acte de reconeixement a l’exili republicà. L’acompanyaran el secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i als Estats Units, el delegat Isidre Sala, i a Mèxic, el delegat Lleïr Daban.


Agenda als EUA: del 6 al 8 de desembre

A partir de demà dilluns i fins dimecres, 8 de desembre, la consellera Alsina serà de viatge de treball a Washington i Nova York, on mantindrà reunions de treball en  àmbits prioritaris per al Govern tant amb actors i organismes nord-americans com amb organismes multilaterals.  

A Washington, la titular d'Acció Exterior i Govern Obert encapçalarà un acte d’homenatge a Pau Casals organitzat per la Delegació del Govern als Estats Units coincidint amb el 60è aniversari del concert que el músic català va fer a la Casa Blanca. L'acte forma part de la commemoració del 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides que el Govern de la Generalitat celebra enguany i que ha programat concerts a Barcelona, Ginebra, Girona, i ara també a  Washington i a Ciutat de Mèxic. 

Mantindrà també diverses reunions de treball amb l'Organització Panamericana de la Salut (PAHO), en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, o amb l’Open Gov Hub, en l’àmbit de govern obert. A Nova York, també sobre cooperació, la consellera Alsina participarà al High-level Pledging Event del Fons Central de Resposta a Emergències de les Nacions Unides (CERF per les seves sigles en anglès), amb qui l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament col·labora des de l’any 2018. El CERF és un fons cistella integrat a l’Oficina per a la Coordinació de l’Ajuda Humanitària de les Nacions Unides, l’agència que coordina l’acció humanitària a escala global. 

Agenda a Mèxic: del 9 a l’11 de desembre 

La consellera Alsina iniciarà dijous 9 de desembre el viatge de treball a Mèxic, en el marc del qual inaugurarà la seu de la Delegació del Govern a Mèxic, encapçalada pel delegat Lleïr Daban. La consellera mantindrà el mateix dijous diverses reunions amb legisladors i inaugurarà una exposició sobre ‘Catalans il·lustres de Mèxic'. Al vespre, Alsina presidirà un concert d’homenatge a Pau Casals al Foro Cultural Lenín. Podeu trobar la invitació aquí

Durant la visita a Ciutat de Mèxic, la consellera Alsina també mantindrà diverses reunions en l’àmbit del govern obert i la participació ciutadana, i es reunirà amb diversos actors empresarials catalans i mexicans presents al país. 

D’altra banda, dissabte 11 la titular d’Acció Exterior i Govern Obert participarà a la cerimònia que ha organitzat la Delegació del Govern a Mèxic a l’Orfeó Català en reconeixement a l’exili republicà. En l’acte, que comptarà amb la moderació de l’actor Josep Linuesa, s’homenatjaran una trentena de persones exiliades a Mèxic, entre elles Rosa Maria Duran, degana dels exiliats. Entre d’altres, hi intervindran el president de l’Orfeó Català de Mèxic, Rafael Vidal, i Cuauhtémoc Cárdenas, fill de Lázaro Cárdenas, el president de Mèxic (1934-1940) que va rebre entre 20.000 i 25.000 republicans. 

Posteriorment, la consellera Alsina es trobarà amb catalans i catalanes residents a Mèxic en el marc d’un concert del festival de música catalana Catalan Sounds, un cicle de concerts impulsat pel Departament d'Acció Exterior i Govern Obert, l’Institut Ramon Llull i Ràdio Amèrica Barcelona  per donar a conèixer la música catalana al continent americà. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia