Direcció General de Comunicació

3d

El Govern aprova destinar 400.000 euros a la plataforma IAM3DHUB per impulsar la impressió 3D a Catalunya

query_builder   7 desembre 2021 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 400.000 euros a la plataforma IAM3DHUB per impulsar la impressió 3D a Catalunya

  • IAM3DHUB, ubicat a les instal·lacions de Leitat a Terrassa, és un hub creat el 2018 per impulsar l’adopció de la fabricació additiva a les pimes catalanes

 

  • Amb l’ajut atorgat per ACCIÓ es vol donar suport al creixement d’aquesta iniciativa amb la posada en marxa de noves activitats i serveis, la seva internacionalització i el seu impacte a la indústria

 

El Govern ha aprovat destinar 400.000 euros a la plataforma IAM3DHUB amb l’objectiu d’accelerar l’adopció de les tecnologies vinculades a la fabricació additiva i la impressió 3D per part de les empreses catalanes. L’ajut està atorgat per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

 

IAM3DHUB, ubicat a les instal·lacions de Leitat a Terrassa (Vallès Occidental), és un hub posat en marxa el 2018 per facilitar a les pimes l’accés a aquest tipus de tecnologies, considerades clau en el procés de transformació digital del teixit industrial. Amb aquest ajut aprovat pel Govern es vol donar suport al creixement i internacionalització d’aquesta plataforma amb la posada en marxa de noves activitats i serveis i amb un equip més gran de professionals.

 

Així, aquesta iniciativa forma part de l’estratègia del Govern per contribuir que les pimes catalanes de diferents sectors industrials gestionin la transició i incorporació de tecnologies digitals als seus processos productius, productes i serveis, per oferir més valor afegit al seu mercat, augmentar la seva competitivitat i garantir la seva sostenibilitat econòmica.

 

La impressió 3D

 

La fabricació additiva fa referència al conjunt de tecnologies que permeten crear objectes volumètrics a partir de models digitals mitjançant impressores 3D que dipositen el material, generalment per capes, per obtenir la peça final. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 118 empreses catalanes que s’hi dediquen, que facturen 325 milions d’euros i ocupen més de 1.300 treballadors.

 

Es tracta d’una tecnologia molt rellevant per a la indústria, ja que és aplicable en una gran quantitat de sectors, ja sigui a la fase de producció com a la de fabricació de prototips i utillatges. Permet un alt grau de flexibilitat i personalització i, a més, redueix el time to market i fa possible fabricar sèries de productes en altres llocs del món, personalitzant-les i adaptant-les a l’usuari final.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia