Direcció General de Comunicació

Moçambic

El Govern aprova un conveni per implementar un projecte europeu de cooperació al desenvolupament a la província d'Inhambane (Moçambic)

query_builder   7 desembre 2021 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un conveni per implementar un projecte europeu de cooperació al desenvolupament a la província d'Inhambane (Moçambic)

  • L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament lidera el consorci que tira endavant l’actuació, en el qual també participa el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i els governs regionals de Moçambic, el Senegal i Suècia

 

  • Catalunya té una llarga trajectòria de treball amb Inhambane en matèria de cooperació al desenvolupament

 

El Govern ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i els socis del consorci que s’ha creat per implementar el projecte europeu "Província d'Inhambane. Sostenible, inclusiva i resilient - SIRI”. Es tracta d’un projecte per enfortir la governança urbana de la província d’Inhambane, a Moçambic, mitjançant el disseny i la implementació d’una planificació urbana sostenible, inclusiva i resilient.

 

El partenariat del projecte està liderat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i té la participació del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, el Govern de la Província d’Inhambane (Moçambic), les agències regionals de desenvolupament de Saint-Louis i Sédhiou (Senegal) i la regió d’Escània (Suècia). El projecte està cofinançat per la Comissió Europea i l’ACCD en el marc de la convocatòria “Autoritats locals: partenariats per ciutats sostenibles 2020”.

 

Està previst que l’actuació, que va iniciar-se formalment el passat mes d’abril, s’implementi durant els pròxims quatre anys. Al llarg d’aquest període de temps, el projecte europeu pretén enfortir les capacitats de les autoritats públiques locals i provincials d’Inhambane per dissenyar plans urbans inclusius i sostenibles, així com afavorir l’accés equitatiu a les infraestructures municipals i a uns serveis bàsics de qualitat. El projecte també preveu reforçar l’empoderament dels agents de la societat civil, sobretot els enfocats en les dones i altres grups vulnerables.

 

La Generalitat de Catalunya té una llarga trajectòria de treball amb la província d’Inhambane en matèria de cooperació al desenvolupament. Amb aquesta actuació aprofundirà en el procés de planificació estratègica encetat pel govern provincial, que compta amb la cooperació catalana com un dels seus aliats principals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia