Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona en quatre dies 22 lladres multireincidents relacionats amb furts i robatoris violents al carrer

query_builder   7 desembre 2021 18:42

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona en quatre dies 22 lladres multireincidents relacionats amb furts i robatoris violents al carrer

. Els agents de paisà desplegats des de la nit de divendres fins ahir dilluns, 6 de desembre, han actuat de manera àgil per detectar i interceptar persones que acabaven de cometre el fet delictiu i que sumen entre tots 151 detencions policials 

. En un dels casos, van aturar tres homes que havien sostret una bossa de mà i un telèfon mòbil a una dona i van poder retornar-li les pertinences sostretes 

. La col·laboració ciutadana juntament amb la intervenció dels agents han permès interceptar els lladres i recuperar els objectes robats en diversos casos

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Barcelona (RPMB) han detingut des del divendres a la nit fins dilluns 6 de desembre un total de 22 lladres multireincidents que presumptament han comès robatoris violents i/o furts al carrer. Els detinguts acumulen 151 antecedents per detencions policials relacionades amb aquest tipus de delictes. Normalment, actuaven de nit i buscaven objectes de valor: telèfons mòbils, rellotges o bosses de mà.

Alguns dels detinguts van actuar en grup com és el cas de la detenció de quatre lladres que el divendres a la matinada van envoltar un grup de joves per robar-los un telèfon mòbil. Les víctimes es van enfrontar als seus assaltants per evitar el robatori, moment en què els agents van intervenir i detenir els agressors. Un dels detinguts, de 21 anys, acumula 12 detencions.

En una altra actuació, agents del Grup de delinqüència Urbana de la comissaria de Ciutat Vella van detenir in fraganti, un lladre multireincident, de 21 anys, amb 15 antecedents policials que hauria comès una estrebada d’una cadena d’or.

El diumenge a la matinada, els agents van interceptar un altre lladre que acabava de sostreure amb violència un rellotge  valorat en 22.000 euros. La ràpida actuació de la patrulla va permetre recuperar el rellotge i retornar-lo a la víctima que també va ser agredida pel detingut.

Dilluns al  migdia, un altre lladre amb 8 antecedents va assaltar un turista i li va sostreure el seu rellotge, valorat en 1.500 euros. Els Mossos van detectar el robatori i van veure com el lladre fugia del lloc i com la víctima el  perseguia. Finalment l’home va quedar detingut. Poc temps després, els agents van detectar una altra persona que corria de manera sospitosa i que estava sent perseguit per un grup de joves. Els agents el van aturar i els testimonis van explicar que havia intentat fer una estrebada d’un telefon mòbil i que hauria fugit en detectar la presència policial.

Finalment, en una altra actuació que va tenir lloc el dilluns al vespre, cap les 20 hores, els mossos van aturar i detenir tres homes al districte de l’Eixample com a presumptes autors del robatori violent d’un ordinador portàtil valorat en 1400 euros. Entre els 3 detinguts acumulen 64 detencions policials.

El mateix dia, unes hores després, a Ciutat Vella agents de paisà van veure com un home que anava en bicicleta havia fet una estrebada d’un telèfon mòbil a una dona que anava caminant. La víctima es va resistir i l’autor va fugir del lloc en bicicleta, moment en què els efectius policials el van poder interceptar.

La descripció dels lladres, com anaven vestits, la seva complexió física i la roba que portaven són informacions necessàries per la policia per tal de localitzar, identificar i detenir els autors de fets delictius. En la majoria dels casos, la col·laboració ciutadana i la ràpida intervenció dels agents desplegats a la ciutat han estat determinants per resoldre el fet delictiu.

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 7 de desembre de 2021