• El Govern català participarà en la commemoració de l’Any Joan Fuster, que organitza la Generalitat Valenciana en 2022
FOTO

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el conseller d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, han refermat la seva voluntat de col·laborar en projectes culturals que afavoreixin els sectors culturals de Catalunya i del País Valencià.

En la reunió, que ha tingut lloc al Departament de Cultura a Barcelona, també hi han participat la secretària autonòmica de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Raquel Tamarit; i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, entitat que coordina les commemoracions literàries de la Generalitat de Catalunya i que s’ha posat a disposició del govern valencià per col·laborar-hi i unir esforços.

Els responsables de Cultura han intercaviat enfocaments per a la gestió dels fons europeus determinats en els Mecanismes de Recuperació i Resiliència, dedicats a enfortir els sectors culturals i les indústries creatives. Els responsables de Cultura de la Generalitat Valenciana han presentat també les línies d’actuació en matèria cultural establides al pla valencià ‘Cultura per a la recuperació’. 

Ambdós departaments han compartit la visió de desenvolupar polítiques que situen al centre la cultura com a element de la recuperació social i econòmica.

2022: Any Joan Fuster declarat per la Generalitat Valenciana

El Govern català treballarà per col·laborar amb la Generalitat Valenciana en la difusió d’activitats vinculades a l’Any Joan Fuster 2022, declarat pel govern valencià.

La Generalitat Valenciana lidera l’homenatge del centenari del naixement de l’escriptor Joan Fuster i Ortells (Sueca, 1922-1992), una de les persones de la intel·lectualitat valenciana més destacades del segle XX, i el Departament de Cultura estén la celebració a tota Catalunya.

El Govern Valencià farà efectiva la creació de la Comissió Commemorativa de l’Any Joan Fuster, que establirà les pautes de la programació d’accions i activitats commemoratives i la coordinació amb les diferents institucions que formen part del Comitè d’Honor.

Entre les institucions que formen part del Comitè d’Honor s’hi troben la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Institut Ramon Llull i la Biblioteca de Catalunya, entitat que és hereva i dipositària del Fons Fuster. 

Cal recordar que els comissionats de l’Any Joan Fuster són Francesc Pérez Moragón i Salvador Ortells.

3  

Imatges

La consellera Garriga i el conseller Marzà al Departament de Cultura

La consellera Garriga i el conseller Marzà al Departament de Cultura 4737

Reunió entre el Govern català i la Generalitat valenciana per establir col·laboracions en els sectors culturals

Reunió entre el Govern català i la Generalitat valenciana per establir col·laboracions en els sectors culturals 4796

Reunió consellera Garriga i conseller Marzà

Reunió consellera Garriga i conseller Marzà 3581