Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Imatge de la campanya

"Tria bé, reciclem millor", nova campanya de recollida selectiva de residus

query_builder   11 desembre 2021 09:00

event_note Nota de premsa

"Tria bé, reciclem millor", nova campanya de recollida selectiva de residus

L’Agència de Residus de Catalunya vol informar i conscienciar que separar bé els residus implica un millor reciclatge i l’obtenció de nous recursos
Imatge de la campanya

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, posa en marxa aquest dissabte, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

A més, l’acció de triar bé contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. Elaborar nous productes amb materials derivats dels residus genera menys emissions de CO2 que utilitzant matèries verges de la natura. En definitiva, fer una bona separació dels residus ajuda a mantenir la circularitat dels materials, a fomentar l’economia circular.

La campanya mostra que les administracions estan impulsant sistemes eficients de recollida selectiva, entre els que destaca, per la seva eficiència, el porta a porta, en funcionament a 240 municipis catalans, i que ara comença a implantar-se a grans ciutats. Més de 130 municipis tenen previst canviar a aquest sistema en els propers anys.

Amb un cost d’uns 2 milions d’euros, “Tria bé, reciclem millor”, que  compta amb el suport dels sistemes integrats de gestió de residus ECOEMBES i ECOVIDRIO, es difondrà fins al dia 31 de desembre.

4  

Fitxers adjunts

Imatge de la campanya 1

Imatge de la campanya 1
PDF | 2615

Imatge de la campanya 2

Imatge de la campanya 2
PDF | 2126

Imatge de la campanya 3

Imatge de la campanya 3
PDF | 2126

Imatge de la campanya 4

Imatge de la campanya 4
PDF | 2284