• En la seva visita a les Illes Balears, Garriga es reuneix amb el Govern balear i entitats que treballen per la llengua catalana per refermar compromisos en matèria cultural i lingüística 
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, al centre de la imatge junt amb el conseller Company i els representants de les entitats Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez, ha participat en la 35a edició de la Nit de la Cultura, que s’ha celebrat a l’Auditori de Manacor (Mallorca), on s’han lliurat els premis 31 de Desembre. Aquests guardons, que es convoquen des de 1987 per l’Obra Cultural Balear, estan adreçats a reconèixer i estimular les actuacions que afavoreixin l’ús normal del català en tots els àmbits de la vida social.  

La consellera ha afirmat que entitats com Obra Cultural Balear, que enguany celebra el seu 60è aniversari, i premis com aquests, “vertebren i cohesionen la identitat dels llocs de parla catalana; posant en comú sabers, empatia i visió de conjunt en cadascuna de les vostres iniciatives. No hem de perdre mai de vista que junts, sumem molt més que individualment”.  

L’objectiu d’aquesta visita de la consellera de Cultura de la Generalitat a les Illes Balears, ha sigut el d’enfortir els vincles amb el Govern balear i treballar plegats en matèria lingüística, així com reforçar la col·laboració entre els sectors culturals català i balear, i concretament, amb les entitats que fomenten la llengua i la cultura entre tots els territoris de parla catalana. 

Durant la seva visita, la consellera Garriga ha mantingut una reunió de treball amb la directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Beatriu Defior, i el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, a la Institució Pública Mossèn Antoni Maria Alcover. Posteriorment, s’ha reunit amb el batlle de Manacor, Miquel Oliver, i el regidor d’Educació, Cultura i Esport, Mateu Marcé, i ha mantingut una trobada institucional amb el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern balear, Miquel Company.  

El Departament de Cultura també ha organitzat una trobada a Manacor per compartir visions i projectes amb entitats que treballen per la llengua a les Illes, com Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià. En aquesta trobada hi ha participat el conseller Company i la directora general Beatriu Defior. 

Demà diumenge, la consellera Garriga visitarà Es Baluard, Museu d’Art Contemporani de Palma, i es reunirà amb la seva directora, Imma Prieto, que li explicarà de primera mà els projectes del centre. La consellera estarà acompanyada per la directora general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Catalina Solivellas. 

1  

Imatges

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, al centre de la imatge junt amb el conseller Company i els representants de les entitats Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, al centre de la imatge junt amb el conseller Company i els representants de les entitats Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià 619