El president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Drets Socials, Carles Sala, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, han signat un conveni per donar suport a les entitats del Tercer sector social de la demarcació de Girona que gestionen habitatges per a persones en situació d’exclusió social.

Amb la signatura d’aquest conveni,  la Diputació de Girona atorga a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya una subvenció econòmica per un import total de 75.000 euros per a l’exercici 2021. L’Agència trametrà aquesta aportació a les 18 entitats de la Xarxa d’Habitatges d’Inserció Social de la demarcació de Girona, que gestionen 196 habitatges. L’aportació mínima de l’Agència és de 1.800 euros per habitatge i any, dels quals 383 els subvenciona la Diputació de Girona mitjançant l’aportació que s’estableix en aquest conveni.

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya desenvolupa i manté la Xarxa d'habitatges d'inserció i dona suport econòmic a les entitats que gestionen habitatges tutelats per a col·lectius amb risc d'exclusió.

La Xarxa s'adreça a les entitats sense ànim de lucre que tenen com a finalitat atendre la necessitat d'habitatge de persones en situació de risc d'exclusió i que necessiten una tutela o un seguiment especial. També poden sol·licitar aquests ajuts els serveis socials municipals que gestionen directament habitatges tutelats.

Les entitats gironines que  rebran aquest suport econòmic per a la gestió d’habitatges són les següents:

ENTITATS

HAB

ASSOCIACIÓ DE SUPORT I ACOLLIDA A L’IMMIGRANT ÀKAN

2

ASSOCIACIÓ TALLERS

7

ATART

1

CÀRITAS DIOCESANA DE GIRONA

11

CONSORCI CENTRE D´ACOLLIMENT I SERVEIS SOCIALS LA SOPA

6

FUNDACIÓ ASTRES

6

FUNDACIÓ ELNA

1

FUNDACIÓ OBRA SOCIAL COMUNITÀRIA BELLVITGE

4

FUNDACIÓ PRIVADA ADIS

1

FUNDACIÓ PRIVADA ASPRONIS

4

FUNDACIÓ MAP

3

FUNDACIÓ PRIVADA DE SERVEIS ASSISTENCIALS DE LA GARROTXA - FAGEDA

5

FUNDACIÓ PRIVADA DRISSA

4

FUNDACIÓ PRIVADA RESILIS

17

FUNDACIÓ TUTELAR COMARQUES GIRONINES

11

FUNDACIÓ SER GI

96

FUNDACIÓ TRESC

3

SUARA S.C.C.L.

14

 

196