• El cap de l’Executiu ha clos l’acte de lliurament de la 34a edició dels Premis Pimes, que atorga PIMEC
El president, en un moment de la seva intervenció. Autor: Paco J. Muñoz
El president, en un moment de la seva intervenció. Autor: Paco J. Muñoz

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet un reconeixement aquest vespre a l’esforç que han fet les petites i mitjanes empreses durant la pandèmia. “El teixit empresarial ha passat uns mesos difícils i com a Govern hem de fer un reconeixement a aquest esforç”, ha remarcat.

El cap de l’Executiu ha donat aquest missatge durant la cloenda de la 34a edició dels Premis Pimes que atorga PIMEC i que enguany s’han centrat a reconèixer la contribució del teixit empresarial català a l’hora de superar la crisi social, sanitària i econòmica de la pandèmia de la Covid-19, així com de garantir la continuïtat de l’economia i els llocs de treball.

Durant l’acte, que s’ha fet a la Sala Oval del MNAC, el president ha fet una “crida a l’autoestima des del punt de vista econòmic”, i ha recordat que “som un país que ha estat capaç de fer una revolució industrial, gràcies al talent i a l’esforç de la ciutadania”.

Pere Aragonès ha subratllat també l’esforç que fa el Govern per donar suport a les petites i mitjanes empreses. I ha insistit en la importància dels fons europeus Next Generation, com a “eina que ens han de servir per transformar l’economia”. En aquest sentit, ha explicat que en menys d’un mes des de la presentació pública de l’Oficina Next Generation s’han rebut més de 1.000 peticions d’assessorament de pimes.

El president també ha posat de relleu que les pimes representen el 99% de les empreses del país i són “el principal motor” de l’economia catalana i la “principal font de riquesa, de prosperitat i de benestar que tenim com a societat”. “El progrés econòmic i el social van de la mà”, ha afegit, i ha remarcat als assistents que “necessitem que les empreses com les vostres funcionin i puguin prosperar per generar riquesa i prosperitat i compartir-la”.

 

2  

Imatges

El president amb el conseller Torrent i la consellera Alsina

El president amb el conseller Torrent i la consellera Alsina 3360

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 2592