Igualtat i Feminismes

Mans diverses

Obert el procés participatiu de la llei contra el racisme

query_builder   15 desembre 2021 09:54

event_note Nota de premsa

Obert el procés participatiu de la llei contra el racisme

  • Es poden realitzar aportacions a la llei antirracista des del portal Participa Gencat
  • La consulta pública prèvia estarà oberta de manera telemàtica fins a finals de març, i es complementarà a principis de 2022 amb trobades presencials
Mans diverses

Des de principis d’aquesta setmana es pot participar a la consulta pública prèvia sobre l'avantprojecte de llei contra el racisme en totes les seves formes i expressions de manera telemàtica, a través del portal Participa Gencat. L’objectiu de la consulta és recollir aportacions per a la identificació de la problemàtica del racisme i de les seves múltiples manifestacions, així com estratègies d’abordatge i mesures concretes d’actuació per erradicar-lo. 

La consulta està oberta a tot tipus d’aportacions, però conté un conjunt de preguntes que poden guiar la participació, vinculades a identificar i analitzar les respostes legals al racisme i a les seves diferents manifestacions. Específicament, s’aborda el racisme institucional, que deriva de les administracions públiques i el marc normatiu existent; el racisme estructural que es dona en diferents sectors socials o econòmics, i el racisme social que es dona entre la ciutadania, relacionat també amb la difusió de missatges i discursos discriminatoris.

El procés participatiu està obert a tota la ciutadania, amb especial atenció a les persones que fan front al racisme en primera persona o com a aliades. La participació telemàtica es complementarà a principis de 2022 amb trobades presencials per tot Catalunya, així com amb qüestionaris traduïts a les llengües principals de la població migrada a Catalunya per facilitar la participació del màxim de ciutadania. 

Les aportacions es poden realitzar a través del portal Participa Gencat fins el 28 de març, aquí.