Territori

C-59 Moianès

Territori inverteix 6,5 MEUR en la millora de la seguretat de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines

query_builder   15 desembre 2021 14:27

event_note Nota de premsa

Territori inverteix 6,5 MEUR en la millora de la seguretat de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines

 • El Departament presenta el projecte al Consell Comarcal del Moianès, un cop finalitzada la seva redacció i incorporades les aportacions del territori

 

 • Les obres, que començaran l’estiu que ve, inclouen la renovació del ferm, la millora d’encreuaments, la instal·lació d’un separador de fluxos, el condicionament de parades d’autobusos i mesures per evitar accidents amb animals
Moianès C-59

El Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori ha presentat avui al Consell Comarcal del Moianès les obres de millora de la seguretat de la C-59, per a les quals invertirà 6,5 MEUR. El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha exposat l’actuació a alcaldes i alcaldesses de la comarca, un cop el Departament ha finalitzat la redacció del projecte, tot incorporant diverses aportacions del territori. L’obra, que començarà l’estiu vinent, consisteix en el condicionament d’un tram de 16,5 quilòmetres de la C-59, entre Sant Feliu de Codines i Moià, per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció.

 

El projecte abasta el tram de la C-59 entre la intersecció amb la carretera N-141c, a Moià, i la zona urbana de Sant Feliu de Codines. Comprèn també els termes municipals de Castellterçol i Sant Quirze Safaja. Les principals actuacions previstes són la renovació del ferm, la millora de la canalització del trànsit en interseccions, la implantació d’un separador de fluxos per reduir el risc de xocs frontals i l’aplicació de mesures per evitar accidents amb animals.

 

Les actuacions que s’inclouran són, principalment:

 

 • Millora del ferm, amb un tractament previ en aquells punts on es detectin més desgast. En alguns trams i en la travessera de Castellterçol s’estendrà una capa de paviment fonoreductora, per a reduir el soroll del pas dels vehicles.

 

 • Construcció de cunetes trepitjables, que permeten donar un sobreample a la carretera. En total, es formaran 6,6 quilòmetres de cunetes revestides de formigó.

 

 • Adequació de la senyalització vertical, horitzontal i d’orientació; millora de les barreres de seguretat i de l’abalisament.

 

 • S’afavoreix la canalització del trànsit en dues interseccions, als termes de Castellterçol i de Moià, que donen accés a zones industrials:

 

 • A Castellterçol, al polígon el Vapor, es construirà una rotonda al tronc de la C-59, de 36 metres diàmetre, s’adequaran dues parades de bus existents i es donarà continuïtat a les voreres del carrer de Moià.

 

 • A Moià, al polígon el Prat, es construeixen carrils centrals –que es pintaran de vermell- i carrils de canvi de velocitat en la intersecció existent. D’aquesta manera, s’evitarà que els vehicles pesants que es dirigeixin a Barcelona passin pel nucli urbà de Moià, ja que tindran una sortida més directa.

 

 • Per a reforçar la separació de sentits, s’implantarà un separador de fluxos en un tram de 2,2 quilòmetres, al pas de la carretera pels termes de Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja. Així, es formarà una franja central vermella per a fer més visible la separació de sentits en la conducció i, d’aquesta manera, contribuir a reduir el risc de patir xocs frontals.

 

 • Per evitar accidents amb animals, es condicionaran obres de drenatge com a passos de fauna; es col·locaran tanques cinegètiques als marges de la carretera i s’executaran passos canadencs –passos formats per barres metàl·liques– ­­als accessos per impedir el pas d’animals.

 

 • D’igual forma, es construiran apartadors per a les parades autobusos, mitjançant una plataforma independent de la carretera, per afavorir la seguretat viària i la dels usuaris d’aquest mitjà de transport. Totes les parades comptaran amb il·luminació.

 

1  

Imatges

Mapa

Mapa 341

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 358