Esport

sge

Lliurats els guardons de la Gala de l'Esport de les Terres de l'Ebre 2021

Els guardonats en aquests edició han estat tres persones forjadores del món esportiu, 4 esportistes olímpics i 24 clubs que han celebrat 100, 50 i 25 anys durant el 2020 i el 2021

query_builder   16 desembre 2021 20:26

event_note Nota de premsa

Lliurats els guardons de la Gala de l'Esport de les Terres de l'Ebre 2021

Els guardonats en aquests edició han estat tres persones forjadores del món esportiu, 4 esportistes olímpics i 24 clubs que han celebrat 100, 50 i 25 anys durant el 2020 i el 2021

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit aquesta tarda la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2021, que ha tingut lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. En l’acte, també hi han participat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà.
sge

La gala ha servit per fer un reconeixement públic a totes les persones vinculades al món de l’esport de les Terres de l’Ebre per la seva trajectòria personal i professional, i també aquelles entitats i clubs esportius que durant el 2020 i el 2021 han celebrat 100, 50 i 25 anys de vida. Al mateix temps, en aquesta edició s’han volgut reconèixer els mèrits aconseguits pels esportistes ebrencs que van participar en el Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020.

D’una banda, s’han guardonat tres persones forjadores, és a dir, aquelles persones que durant la seva vida s’han distingit per una aportació llarga i continuada al món de l’esport de les Terres de l’Ebre. La primera distinció ha estat per a Maria Cinta Estorach Blanch, de l’Aldea, pel seu treball, esforç i tenacitat en la constitució del Club Patí l’Aldea l’any 1982. La seva vida ha estat lligada al club durant gairebé 20 anys, en què ha lluitat per mantenir viva la flama del patinatge, formant patinadors i patinadores i, sobretot, per formar grans persones. El seu treball probablement ha estat la llavor que ara dona els seus fruits posant el Club Patí l’Aldea a l’elit del patinatge i fent visible aquest esport i les Terres de l’Ebre arreu del món.

En segon lloc, Magí Marqués Verderes, de Tortosa, és el referent de l’handbol a la ciutat; primer com a jugador, després com a entrenador, membre de la junta directiva, col·laborador, delegat, assessor i actualment president del Centre d’Esports Tortosa. Mestre d’Educació Física, ha dedicat la seva vida a la promoció de l’handbol durant més de trenta anys. Fou impulsor de les jornades poliesportives al voltant del Dia Mundial de l’Activitat Física i és autor de materials de Suport Vital bàsic a l’escola. També ha estat delegat a Tarragona i a les Terres de l’Ebre de la Federació Catalana d’Handbol i, com a vicepresident, la seva experiència, vivències i coneixement sobre aquest esport són immenses.

Finalment, Daniel Cervera Martí, de la Sénia, com a màxim promotor del joc de la birles al seu poble i a les Terres de l'Ebre, va aconseguir l'homologació d'aquest joc a tota Catalunya. Va formar part de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling; l'any 1992 va participar, com a membre del Club de la Sénia, a les Olimpíades Culturals de Barcelona; l'any 1995 també a les Primeres Jornades d'Etnologia de les Terres de l'Ebre per recuperar el joc del bòlit a la Sénia i l'any 1999 va col·laborar en l'edició del llibre "Jocs seniencs de sempre". En definitiva, una vida dedicada al coneixement i el reconeixement del jove de les bitlles.

Pel que fa als reconeixements als clubs esportius, s’han atorgat 24 guardons en total. En el cas del clubs que han celebrat l’aniversari aquest 2020 han estat guardonades 9 entitats: pels 50 anys, l’Agrupació Ciclista Enveja de St. Jaume d’Enveja, el Club Tir de Flix i la Societat de Caçadors del Poble Nou del Delta, d’Amposta. I pels 25 anys: el Club Bàsquet de Móra d’Ebre, el Club Escola Futbol JEF de Flix, el Club Esportiu Blasco-Club Ciclista Jesús de l’EMD Jesús de Tortosa; el Club Nàutic de Flix, el Club Twirling de Santa Bàrbara i la Societat de Caçadors Mas de Mulet d’Alcanar.

En el cas del clubs que han celebrat l’aniversari aquest 2021, han estat guardonades 15 entitats: pels 100 anys el FC Xerta; pels 75 anys: el Club Rem Tortosa, el Club Futbol Corbera d’Ebre i la Societat de Caçadors la Boquera de Camarles; pel 50 anys: Club Tenis Móra d’Ebre, el Centre Excursionista Refalgarí de la Sénia, el Club Atlètic Móra la Nova, la Societat de Caçadors Sant Blai de Tivissa i la Societat de Caçadors Jesús i Mari de Deltebre. I, finalment, pels 25 anys: el CF Ebre Escola Deportiva de Tortosa, l’Associació Esportiva Xino Xano de Deltebre, el Club Esportiu BTT Terres de l’Ebre de Roquetes, el Club Esportiu Sala d’Esgrima d’Amposta, el Club Unió Ciclista Santa Bàrbara i el Club Rítmica Xaloc la Ràpita.

En aquesta edició de la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre també s’ha fet un reconeixement als participants ebrencs en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. D’una banda, Aina Cid Centelles, pel diploma olímpic aconseguit, juntament amb Virginia Díaz, en la modalitat de dos sense timoner femení. De l’altra, el seu entrenador, Javi González Nieto de Tortosa, i el seleccionador de rem de Xile, Bienve Front Pindado d’Amposta. Per últim, s’ha reconegut Yassine Ouhdadi, de Tortosa, per la medalla d’or aconseguida en els 5.000 metres d’atletisme, classe T13, als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Han assistit també a l’acte, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig; els presidents dels Consells Esportius del territori i diferents directors territorials, alcaldes i regidors d’Esports dels municipis ebrencs.

 

2  

Imatges

Fotografia de grup dels premiats (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de grup dels premiats (Autor: Jordi Estruch) 187

Fotografia del parlament d'Anna Caula (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia del parlament d'Anna Caula (Autor: Jordi Estruch) 95

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia