Empresa i Treball

Projectes singulars intercooperació

El Govern dona suport a 56 projectes singulars d'intercooperació i reactivació econòmica post COVID 19

query_builder   17 desembre 2021 12:55

event_note Nota de premsa

El Govern dona suport a 56 projectes singulars d'intercooperació i reactivació econòmica post COVID 19

  • La convocatòria, amb un pressupost de 7 milions d’euros, ha comptat amb la participació de 240 cooperatives i empreses de l’economia social i solidària que han presentat projectes d’innovació, transició energètica i digital, culturals, agroecològics i generadors d’una economia sostenible i centrada en donar resposta a les necessitats

 

Empresa i Treball ha donat suport a 56 projectes singulars d’intercooperació i reactivació econòmica COVID 19 on hi han participat 240 cooperatives i empreses de l’economia social i solidària.

 

El Departament ha atorgat 7 milions d’euros a projectes d’innovació, transició energètica i digital, culturals, agroecològics i generadors d’una economia sostenible centrada en satisfer les necessitats de les persones.

 

Els projectes singulars d’intercooperació reforcen la relació entre organitzacions que permet unir esforços, coneixements i aprenentatges per crear oportunitats de generació d’ingressos i fer viables els projectes socioempresarials amb una perspectiva de transformació social pròpia de l’economia social i solidària.

 

El suport s’ha donat a projectes creats per, com a mínim, dues empreses cooperatives per generar activitat econòmica de valor afegit en l’àmbit de la reactivació econòmica i d'alt impacte estratègic de l'economia social.

 

Amb aquesta convocatòria, s’ha reforçat especialment el cooperativisme de plataforma tecnològica per a la promoció del consum cooperatiu, i la distribució  logística per reforçar  el posicionament de l’economia social com a model de consum i distribució sostenible, innovador i democràtic d’àmbit català.

 

També s’han presentat projectes provinents d’àmbits estratègics com la cultura, la transició energètica, la innovació així com l’agroecologia, com és el cas del projecte Mercat Arrels que té per objectiu crear noves eines logístiques, tecnològiques i digitals que connectin productors i consumidors i a la vegada que incideixin en la transformació del model de consum alimentari al nostre país.

 

Així mateix, en l’àmbit de les cures, és rellevant el projecte Baulacreix amb l’impuls d’una nova línia de negoci fruit de la intercooperació entre 5 organitzacions amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de creixement i benestar físic, emocional, intel·lectual i social de la infància

A nivell territorial, destaquen projectes d’alt impacte com la cooperativa EPI Energia por la Igualdad, a Terres de l’Ebre, en l’àmbit de les auditories energètiques, i CEVIPE Grup Cooperatiu al Penedès destinat a l’impuls de comunitats energètiques rurals.

Dels 56 projectes d’intercooperació, 7 són al Baix Llobregat, 21 a Barcelona, 1 al Barcelonès Nord, 2 a l’Hospitalet de Llobregat, 2 al Maresme, 1 al Camp de Tarragona, 8 a la Catalunya Central, 3 a Girona, 6 a Lleida Ponent, 2 al Penedès, 1 a Terres de l’Ebre,  1 al Vallès Oriental, i 1 al Vallès Occidental.

Aposta pel cooperativisme i l’economia social i solidària

Amb el suport dels projectes singulars es garanteix també el manteniment de gairebé 12.000 llocs de treball i la creació de 255 llocs més nous. A més, aquests projectes han de permetre la renovació del model productiu per avançar cap a una economia plural, democràtica i sostenible, i posar Catalunya a l’avantguarda del cooperativisme a Europa.

El cooperativisme té una llarga tradició a Catalunya, on, actualment, hi ha 4.488 cooperatives que generen gairebé 40.000 llocs de treball. Es tracta d’una opció cada vegada més present al nostre país. En el darrers 5 anys s’han creat més de mil cooperatives a Catalunya.

El nou  Pla de Govern estableix un nou full de ruta per impulsar eines, espais de diàleg i programes específics per al foment de l’economia social i solidària i el cooperativisme, com a eina d’enfortiment de l’economia i del sistema empresarial català. Entre les principals actuacions en aquest àmbit, destaca l’aprovació de la llei d'economia social i solidària de Catalunya.

En aquest enllaç podeu consultar el llistat dels projectes singulars als que s’han donat suport 

https://tauler.seu.cat/pagDetall.do?idEdicte=332340&idens=1

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia