El president en un moment de la mobilització (Fotografia: Paco J. Muñoz)
El president en un moment de la mobilització (Fotografia: Paco J. Muñoz)
  • El cap de l’Executiu participa a la manifestació a favor de l’escola en català convocada per la plataforma Som Escola, que agrupa 54 entitats del país
  • “Estem davant d’una ofensiva del nacionalisme espanyol que vol utilitzar la cohesió social construïda al llarg de les darreres dècades per esgarrapar quatre vots fora de Catalunya”, ha denunciat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha exigit aquest matí “a tots aquells que volen utilitzar l’escola catalana per interessos electorals, que no la toquin”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions abans de començar la marxa a favor de l’escola en català, on ha insistit en què “estem davant d’una ofensiva del nacionalisme espanyol que vol utilitzar les escoles,  el futur dels alumnes catalans i la cohesió social construïda al llarg de les darreres dècades per esgarrapar quatre vots fora de Catalunya”. I davant d’aquesta situació, el cap del Govern ha agraït la mobilització de la societat catalana i l’ha emplaçat “a respondre amb la màxima cohesió i consens”.

Durant la seva intervenció, el president ha recordat que “el model lingüístic català té el consens acadèmic, pedagògic, polític i de la comunitat educativa”. Per això, ha fet una crida a defensar-lo, i ha reiterat el compromís del Govern en la seva defensa, agraint a totes les entitats la seva participació en la segona cimera pel català del passat dijous. El cap del Govern ha recordat que en la reunió es van exposar les mesures a curt, mig i llarg termini per avançar en l’ús social del català, el seu aprenentatge, i l’enfortiment de la seva cohesió social.

Sota el lema “Ara i sempre, l’escola en català”, la manifestació convocada per la plataforma Som Escola, ha sortit de la plaça Tetuan de Barcelona i ha arribat fins a l’Arc del Triomf. Aquesta mobilització s’ha convocat després que el Tribunal Suprem hagi validat la sentència del TSJC que obliga les escoles a fer un mínim d’un 25% de classes en castellà.