Cultura

Jocs en català

64 botigues d'Abacus i Juguettos consoliden l'acord amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per oferir jocs i joguines en català

query_builder   21 desembre 2021 10:27

event_note Nota de premsa

64 botigues d'Abacus i Juguettos consoliden l'acord amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per oferir jocs i joguines en català

  • A través del conveni amb el programa ‘I tu, jugues en català?’, les dues empreses refermen el seu compromís amb la llengua catalana
  • Tant Abacus com Juguettos disposen de més d’un centenar de jocs del catàleg del CPNL, que en total n'ofereix més de 1.100
Jocs en català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) reforça i amplia l’acord amb la cooperativa Abacus,i l’empresa Juguettos en el marc del programa ‘I tu, jugues en català?’, per incrementar l’oferta de jocs i joguines en català. La cooperativa Abacus ha renovat l'acord d’adhesió i consolida el compromís lingüístic en les 41 botigues que té per tot Catalunya. L'empresa Juguettos, per la seva banda, ha signat la incorporació al programa de 23 de les seves botigues, que se sumen als nou establiments que ja en formaven part. Tant l’un com l’altre són acords de dos anys prorrogables a quatre.

L’acord destaca el compromís de les empreses d’augmentar progressivament l’oferta de jocs i joguines en català i la incorporació d’aquests productes al catàleg que el CPNL posa a disposició de tota la ciutadania a través del seu web.

En el marc d’aquesta adhesió al programa ‘I tu, jugues en català?’, Abacus i Juguettos posen a disposició dels seus clients més d’un centenar de jocs del catàleg del CPNL, que compta, en total, amb més de 1.100 propostes classificades per edat, tipologia de joc, temàtica i fabricant. Les persones interessades en algun dels productes del catàleg també poden saber en quins establiments comercials adherits al programa els poden localitzar.

Amb aquestes adhesions, són 23 empreses les que estan compromeses a potenciar el català en els seus productes i més de 430 botigues que disposen de jocs en català. Les empreses que s’adhereixen al programa ‘I tu, jugues en català?’ es comprometen, també, a garantir que els clients trobin facilitats per expressar-se i ser atesos en català, si així ho decideixen, fins i tot en el cas que el parlin amb dificultats.

El 2022, 10 anys del programa
El programa ‘I tu, jugues en català?’ té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l'oferta de jocs i joguines en català, fomentar-ne l'ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles. Està impulsat pel CPNL, des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d'atenció que té arreu de Catalunya, en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El 2022 es compleixen els 10 anys del programa ‘I tu, jugues en català?’, que es va iniciar el 2012 com una campanya promocional específica del Centre de Normalització de Barcelona. Atesa la bona acollida entre el públic i els professionals del sector, posteriorment es consolida com una actuació estratègica de tot el Consorci.

Consorci per a la Normalització Lingüística  
El Consorci per a la Normalització Lingüística és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 137 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística.  
  
L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.  

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia