Incasòl

Promoció Rubí

L'INCASÒL inicia les obres d'una nova promoció de 24 habitatges de lloguer a Rubí

query_builder   21 desembre 2021 11:40

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL inicia les obres d'una nova promoció de 24 habitatges de lloguer a Rubí

  • La nova promoció, contemplada en un conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament, està situada al carrer de Marconi i compta amb un pressupost de 2,7 milions d’euros

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres de construcció d’una promoció de 24 habitatges de lloguer assequible a Rubí. Les obres es basen en un projecte de l’equip d’arquitectes Ravetllat arquitectura, SLP i s’han adjudicat a l’empresa Nerco Infraestructuras, SL per 2.645.737,60 € (import sense IVA) i un termini d’execució de 20 mesos.

Aquesta promoció forma part del Programa d’habitatge de lloguer assequible que està desenvolupant l’INCASÒL i el seu disseny va ser escollit entre els participants al Concurs de selecció d’equips per a la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció.

La promoció està situada en el sector Can Sant Joan, promogut per l’INCASOL, en una parcel·la de la seva propietat de 740 m² orientada nord-sud.

L’edifici consta d’una planta soterrani, planta baixa i 3 plantes pis. En planta soterrani s’ocupa la totalitat de la parcel·la, mentre que en plantes baixa i pis es recula de la parcel·la contigua, amb una profunditat edificable de 14 m. Els 24 habitatges, amb un mínim de 50 m² útils, seran de 2 habitacions dobles, a excepció de l’habitatge adaptat que només en tindrà 1. La cuina serà semi-oberta, bany complet i la zona de rentat independent, a més de poder disposar d’una plaça d’aparcament al soterrani.

Es tracta d’un edifici rectangular amb un sol nucli de comunicacions i accés a l’habitatge mitjançant una passera exterior. La disposició dels habitatges n’afavoreix l’assolellament directe i en garanteix la ventilació creuada natural.  L’immoble compta amb la instal·lació de reaprofitament d’aigües grises i la seva coberta s’habilita per a la generació d’energia fotovoltaica per autoconsum.

Acord per a la construcció d’habitatge social

Aquesta nova edificació s’emmarca en els acords subscrits entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge ─actualment Departament de Drets Socials─ i l’Ajuntament de Rubí per a la construcció de tres promocions d’habitatges de protecció oficial al sector de Can Sant Joan. Dues d’elles ja es van executar però la tercera, que s’havia de construir a la parcel·la 8, va quedar aturada arran de l’esclat de la crisi econòmica.

La promoció del carrer de Marconi es destinarà íntegrament al lloguer i, prioritàriament, a cobrir les necessitats d’habitatge detectades al municipi. En la definició dels criteris d’adjudicació, hi participaran l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Promocions actualment en producció

L’INCASÒL ha activat des de 2017 la programació de noves promocions d’habitatge públics tot impulsant el Programa d’habitatges de lloguer assequible. Actualment, ja hi ha en producció un total de 25 promocions, que sumen 1.118 habitatges amb una inversió total de 137.97M€, i s’ha marcat l’objectiu d’ incrementar 500 unitats anualment amb una inversió de més 50M€ cada any.

1  

Imatges

Render de la promoció

Render de la promoció 417

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 406

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia