Recerca i Universitats

Nou Canal Universitats

Canal Universitats és el web oficial del Govern que recull tota la informació sobre estudis i accés a la universitat

El Departament de Recerca i Universitats estrena un nou Canal Universitats més accessible per als joves estudiants

query_builder   21 desembre 2021 12:00

event_note Nota de premsa

Canal Universitats és el web oficial del Govern que recull tota la informació sobre estudis i accés a la universitat

El Departament de Recerca i Universitats estrena un nou Canal Universitats més accessible per als joves estudiants

El nou disseny del web aposta per una navegació més intuïtiva i ràpida per la informació que adquireix un to més personal, clar i directe

Ofereix un nou cercador de titulacions de grau i màster, un apartat específic de dubtes i preguntes freqüents per temàtiques, la informació sobre l’accés a la universitat per perfil d’estudiants, a més de potenciar el contingut multimèdia

En el redisseny de Canal Universitats hi han participat prop de 700 estudiants que han ajudat a definir una proposta ajustada a la seva experiència com a usuaris

Nou Canal Universitats

El Departament de Recerca i Universitats estrena un nou Canal Universitats més accessible per als estudiants universitaris i les seves famílies que consulten tota la informació sobre estudis i accés a la universitat al web oficial del Govern. El nou disseny permet accedir d’una manera més ràpida i intuïtiva als continguts que ofereix Canal Universitats sobre titulacions, proves PAU o beques. Una informació que adquireix en aquesta nova etapa un to més personal, clar i directe d’acord a les demandes expressades pels usuaris.

Canal Universitats fa un salt endavant des de la seva posada en marxa l’any 2017 i incorpora millores com ara un nou cercador de titulacions de graus i màsters universitaris, un apartat específic de dubtes i preguntes freqüents per temàtiques, la informació sobre l’accés a la universitats per perfil d’estudiant, a més de potenciar el contingut multimèdia i d’ampliar la informació sobre beques i preus públics.

En el nou disseny de Canal Universitats hi han participat prop de 700 estudiants que durant l’estiu i la tardor de 2020 van fer propostes de millora ajustades a la seva experiència com a usuaris. En aquest sentit, i recollint les peticions dels estudiants, el nou Canal Universitats millora la navegació fent-la més intuïtiva i ràpida gràcies a un llenguatge directe i una imatge més atractiva. Així mateix, el disseny és totalment responsiu i prioritza el format més habitual de consulta: el telèfon mòbil.

La nova estructura de Canal Universitats també s’adapta i prioritza les temàtiques més sol·licitades pel usuaris. Així, s’agrupen tots els dubtes i les preguntes freqüents per temes i, en un clic, es poden trobar les respostes sobre les proves PAU, els estudis universitaris, la preinscripció o les beques. També ofereix la informació sobre com accedir a la universitat segons el perfil d’estudiant: batxillerat, cicles formatius de grau superior, amb necessitats educatives especials, majors de 25 anys, etcètera.

Una de les novetats de contingut que incorpora el nou Canal Universitats és l’apartat de vida universitària que recull tota la informació sobre mobilitat, serveis d’esport, idiomes, ocupació universitària o allotjament.

Igualment, el nou disseny potencia el contingut multimèdia amb una primera fase de vídeos i tutorials que ajuden a entendre millor processos com, per exemple, el funcionament de les ponderacions i del procés d’assignació, els preus públics universitaris o les instruccions pel dia de les proves PAU.

 

Nou cercador d’estudis

Un dels punts forts del nou disseny de Canal Universitats és el nou cercador de titulacions de grau i màster universitari, que ofereix informació exhaustiva i ràpida de tots els estudis oficials que es poden cursar a Catalunya perquè els futurs estudiants trobin aquella titulació que millor encaixi amb el seu perfil. Les fitxes dels estudis inclouen, entre d’altres, el número de crèdits a cursar i com estan distribuïts, la nota de tall de l’últim any, el nombre de places, o els idiomes d’impartició entre d’altres.

 

L’assistent virtual de les PAU

Canal Universitats també compta amb el xatbot PAU que, des del maig de 2020, resol dubtes sobre el calendari de matriculació, dies de la prova, resultats i notes de tall de les proves d’accés a la universitat. El xabot PAU està operatiu les 24 hores dels 7 dies de la setmana a través del webxat de Canal Universitats o via Telegram.

Després de la consolidació del xabot PAU i del nou disseny de Canal Universitats, el Departament de Recerca i Universitats inicia immediatament una nova fase de millores per ampliar els dubtes que els usuaris podran resoldre a través d’aquest assistent virtual, així com incorporar més continguts multimèdia i ampliar les informacions d’interès recollides en el nou apartat dedicat a  la vida universitària.

A l’espera d’aquests nous avenços, Canal Universitats es consolida com a plataforma completa i integral d’informació oficial per als futurs estudiants universitaris. Per tal de donar-los a conèixer, s’ha impulsat una campanya de difusió entres usuaris a través d’Instagram i YouTube (enllaç als vídeos penjats al nostre canal).

6  

Imatges

Foto 1

Foto 1 790

Foto 2

Foto 2 1012

Foto 3

Foto 3 2028

Nou Canal Universitats 1

Nou Canal Universitats 1 169

Nou Canal Universitats 2

Nou Canal Universitats 2 192

Nou Canal Universitats 3

Nou Canal Universitats 3 191

1  

Vídeos

Vídeo 1