Administració i Funció Pública

ED

El personal de la Generalitat tornarà a fer teletreball amb caràcter prioritari pel repunt de la Covid

query_builder   23 desembre 2021 19:12

event_note Nota de premsa

El personal de la Generalitat tornarà a fer teletreball amb caràcter prioritari pel repunt de la Covid

L’objectiu és preservar la salut dels empleats i empleades públics i contribuir a contenir el risc de contagi en els centres de treball

Els treballadors i treballadores de la Generalitat tornaran a fer teletreball amb caràcter prioritari durant tots els dies de la setmana a causa de l’evolució desfavorable de la situació sanitària provocada per la Covid. La mesura té com a objectius preservar la salut dels empleats i empleades públics, garantir la normalitat en la prestació de serveis públics a la ciutadania i contribuir a contenir el risc de contagi en els centres de treball.

Així ho indica la Instrucció 3/2021 del Departament de la Presidència sobre mesures organitzatives, de prevenció i seguretat als centres de treball del personal de l’Administració publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, el personal de la Generalitat tornarà al teletreball com a modalitat de treball prioritària durant totes les jornades laborals i només es prestaran serveis de forma presencial quan no sigui possible fer-ho a distància. En aquests casos, s’aplicaran fórmules de reorganització interna i flexibilitat horària per minimitzar els riscos i evitar l’acumulació de persones en les mateixes franges horàries.

Els empleats i empleades públics que tinguin fills o filles menors de 12 anys o persones dependents a càrrec que hagin de fer aïllament preventiu, o en el cas de tancament de centres, prestaran serveis en règim de teletreball amb aplicació de flexibilitat horària, règim de torns i fixació d’horaris especials. Excepcionalment, si tot i així no és possible l’adequada atenció de la persona en situació de dependència o del menor a càrrec, s’autoritzarà un permís per conciliació en el cas de famílies monoparentals o en què l’altre progenitor presti serveis de forma presencial a jornada completa.

D’altra banda, els empleats i empleades públics especialment sensibles a l’exposició al coronavirus i que no puguin fer teletreball podran passar a situació d’incapacitat temporal (baixa) si així ho determina una avaluació mèdica.

La instrucció serà efectiva a partir de demà, és aplicable per al personal d’administració i tècnic i el personal laboral i estarà vigent mentre es mantinguin les indicacions de les autoritats sanitàries de limitar la mobilitat de les persones treballadores.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia