Drets Socials

Nou protocol

Salut i Drets Socials actualitzen les mesures de protecció als centres de gent gran i discapacitats davant la incidència de la covid19

query_builder   24 desembre 2021 13:22

event_note Nota de premsa

Salut i Drets Socials actualitzen les mesures de protecció als centres de gent gran i discapacitats davant la incidència de la covid19

Els departaments de Salut i Drets Socials han determinat una sèrie d’indicadors de la pandèmia a partir dels quals aplicar mesures de mitigació per protegir al màxim els centres per a gent gran i persones amb discapacitat de l’impacte de la covid19. A partir d’aquestes dades, s’estableixen una fase I i una fase II d’impacte de la pandèmia que porten implícites una sèrie de mesures que s’han actualitzat a 22 de desembre. A continuació, s’expliquen les principals novetats.

Centres residencials

En fase I, els cribratges a professionals, voluntaris i estudiants en pràctiques vacunats es faran una PCR (fins ara, antígens) cada 7 dies i els no vacunats, 2 proves a la setmana (almenys 1, PCR).

En fase II, s’intensifiquen els cribratges: els professionals, voluntaris i estudiants en pràctiques amb 3 dosis de la vacuna es faran una PCR cada 7 dies i les que tinguin menys dosis o cap es faran 2 proves setmanals (almenys 1, PCR).

L’estudi de contactes dels residents seguirà el procediment vigent, però, quan la cobertura vacunal de la tercera dosis en els residents no sigui superior al 85%, els usuaris considerats contactes estrets hauran de fer quarantena, i els residents que han passat la malaltia en els 30 dies previs no hauran de fer quarantena en habitació individual (abans era en els 6 mesos previs).

Els professionals que estiguin correctament vacunats (dues dosis o més) se’ls faran PCR seriades en mostra nasal. Aquests professionals podran continuar treballant si els resultats de les proves són negatives i no tenen símptomes compatibles amb la covid.

Podran ingressar nous residents, però caldrà una prova amb resultat negatiu (en cas de persones vacunades amb 3 dosis) i s’haurà de fer quarantena si el resident no té la pauta completa.

 

Centres de dia de gent gran i persones amb discapacitat integrats en residències

Els cribratges a professionals, voluntaris i estudiants en pràctiques seguiran la mateixa pauta que als centres residencials, tant en fase I com en fase II.

Les persones usuàries no vacunades s’hauran de fer test d’antígens 2 cops a la setmana en fase II i es reforçaran l’estudi de contactes estrets i les quarantenes.

Centres de dia per a persones amb discapacitat no integrats en residències

Els professionals i usuaris no immunitzats que siguin contacte estret d’un positiu de covid hauran de fer quarantena (fase I i II). A més a més, en fase II, els usuaris que siguin contactes estrets d’un positiu de covid (estiguin o no immunitzats) hauran de quedar-se a casa.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia