Territori

Cambrils

Territori millora la mobilitat en un sector estratègic de Cambrils

query_builder   27 desembre 2021 11:29

event_note Nota de premsa

Territori millora la mobilitat en un sector estratègic de Cambrils

  • El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licita per un 1 MEUR l’obra d’una rotonda a la T-312 que connectarà amb dos vials estructurants al nord del municipi

 

  • Els treballs començaran l’estiu que ve i tindran un termini de sis mesos
cambrils

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha iniciat la licitació de les obres per a connectar la carretera T-312, a l’altura de la sortida de l’autopista AP-7 a Cambrils (Baix Camp), amb dos futurs vials estructuradors de la mobilitat del municipi. En concret, es licita per un import de prop d’1 MEUR la construcció d’una rotonda que enllaçarà la T-312 amb l’avinguda de l’Esport i el vial d’accés al nou sector industrial Belianes sud. Es preveu que les obres comencin l’estiu que ve, amb un termini d’execució de sis mesos.


els treballs que s’impulsen consisteixen en la construcció d’una rotonda per a millorar la connexió de la T-312 –carretera de la Generalitat que uneix Cambrils i Montbrió del Camp. El giratori permetrà eliminar els actuals girs a l’esquerra i donarà accés directe al parc de Bombers de Cambrils. D’aquesta manera, millorarà la seguretat i la canalització del trànsit en aquest entorn on la T-312 registra 8.800 vehicles diaris.


En aquest àmbit, a més, el municipi preveu la formació de dos vials per a donar servei a nous desenvolupaments; l’avinguda de l’Esport, futur vial de circumval·lació, un nou accés al nord del municipi, l’accés a un nou sector industrial, i la connexió amb la nova estació ferroviària del Corredor Mediterrani.

 

El nou giratori tindrà 65 metres de diàmetre i 6 ramals de connexió; la calçada serà de 8 metres d’amplada, amb 2 carrils de 4 metres i amb vorals interiors i exteriors d’1 metre. Es mantindrà el carril de connexió entre la sortida de l’AP-7 i l’entrada a l’A-7, de manera que aquest moviment es pugui realitzar directament sense passar per la nova rotonda. A més de la construcció de la rotonda, les obres es complementaran amb les tasques següents:

 

  • Elements que faciliten el drenatge de la carretera
  • Senyalització horitzontal i vertical
  • Instal·lació de barreres de seguretat i abalisament
  • Enllumenat, plantacions i mobiliari urbà
  • Execució de xarxa soterrada de telecomunicacions

 

1  

Imatges

Plànol

Plànol 2999

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 308