Igualtat i Feminismes

Visita al barri del Raval de la consellera Verge

La consellera Verge es reuneix amb entitats que treballen per a la cohesió social al barri del Raval

query_builder   13 gener 2022 17:07

event_note Nota de premsa

La consellera Verge es reuneix amb entitats que treballen per a la cohesió social al barri del Raval

  • La visita a les entitats Fundació Tot Raval, EAMISS i Diàlegs de Dona és un reconeixement a la seva tasca i trajectòria en el treball comunitari que realitzen al barri.
  • Igualtat i Feminismes va invertir gairebé 600mil euros el 2021 en entitats i projectes del barri vinculats a la Direcció General de Refugi, Migracions i Antiracisme.
Visita al barri del Raval de la consellera Verge
Trobada amb el projecte de referents comunitàries de salut de la Fundació Tot Raval.
La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha visitat el barri del Raval, on s’ha reunit amb entitats referents del barri en el treball comunitari, com són la Fundació Tot Raval, EAMISS i Diàlegs de Dona. Les reunions que ha mantingut la consellera amb les diferents entitats han permès conèixer de prop aquestes entitats i la tasca que realitzen, que es basa en el treball en xarxa i interconnectat amb la resta d’organitzacions i veïnat del barri.

La consellera ha compartit la voluntat d’escolta activa i col·laboració amb les entitats, per tal de dissenyar polítiques que dignifiquin les condicions de vida i de treball de totes les persones, però especialment d’aquelles que a causa de la llei d’estrangeria es veuen més sovint en situacions de vulneració de drets. “Volem expressar el nostre suport a la tasca que fan aquestes entitats, que és molt necessària i transformadora. Des del Departament estem explorant vies noves de finançament i suport, per garantir la sostenibilitat de les entitats en el temps. A més, cooperem amb elles per desenvolupar les polítiques de la conselleria, com el desplegament de la Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació i la seva Oficina, o l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius, per tal que donin resposta a les necessitats i propostes que identifiquin les dones del Raval”, ha compartit Verge.

Des de la conselleria d’Igualtat i Feminismes es dona suport a la tasca que realitzen les entitats del barri mitjançant el seu finançament, que es concreta en diferents partides per subvencionar projectes i en mesures com la contractació de noves treballadores en l’àmbit del treball domèstic i de les cures. En total, el 2021 s’han invertit gairebé 600 mil euros al barri en projectes relacionats amb la Direcció General de Refugi, Migracions i Antiracisme (DGMRA), que sumen 2,3M des del 2018.

A més, les entitats i organitzacions del barri mantenen una relació de coordinació i treball conjunt amb la Conselleria. Un exemple és la seva participació en diferents espais, com en el Consell Nacional de Dones per part de Diàlegs de Dona, o en el grup de treball de cures del Departament l'entitat EAMISS. Aquesta relació estreta permet al departament d’Igualtat i Feminismes conèixer i recollir les necessitats més rellevants de les persones participants de les entitats, per tal de poder desenvolupar polítiques que millorin les seves vides i potenciïn una societat més cohesionada i amb major benestar, des d’una mirada feminista i antiracista compartida.


Tres entitats en xarxa arrelades al barri

La Fundació Tot Raval, que aquest any celebra els seus 20 anys, està formada per 51 organitzacions que treballen en xarxa per millorar la cohesió social, la convivència i la qualitat de vida al barri, així com per fomentar el sentiment de pertinença a un dels barris més densament poblats i més diversos de Barcelona. A partir de la diagnosi i anàlisi conjunta amb les organitzacions, impulsen diversos projectes d’intervenció comunitària al barri, entre els quals hi ha el de referents comunitàries de salut, format per dones del barri i personal sanitari. Generen coneixement mutu amb l’objectiu de promoure la salut, així com l’accés, la utilització i l'adequació dels recursos sanitaris des d’una mirada interseccional. La diversitat de persones del barri esdevenen protagonistes de l’acció i agents de canvi, desenvolupant estratègies de cura pròpies i comunitàries.

L’entitat EAMISS acompanya a persones filipines que viuen a Barcelona, amb un ampli ventall de serveis que inclouen des de l’assessorament legal i la mediació, a la gestió de tràmits burocràtics i l’assessorament a dones treballadores de la llar i les cures. També han rebut suport, a través de les subvencions del 2021 per fomentar la contractació de treballadores en l’àmbit laboral del treball de la llar i de les cures, pel projecte que busca aconseguir millors condicions per a les dones que treballen en l'àmbit i garantir els seus drets laborals.

L’Associació Intercultural Diàlegs de Dona és un espai d’acollida i de socialització per a dones immigrades, que les empodera i reconeix les seves potencialitats. El seu objectiu és contribuir, a través del diàleg intercultural en clau femenina, a la cohesió social del barri i de la ciutat. Des d’un enfocament feminista interseccional i comunitari, ofereixen assessorament i acompanyament personalitzat a les dones també en l’àmbit de l’orientació laboral, així com diferents activitats formatives, com les de llengua i coneixement de l’entorn.

3  

Imatges

Reunió amb la Fundació Tot Raval

Reunió amb la Fundació Tot Raval 606

Trobada amb l'entitat EAMISS

Trobada amb l'entitat EAMISS 839

Trobada amb l'entitat Diàlegs de Dona

Trobada amb l'entitat Diàlegs de Dona 810

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia