Drets Socials

terrenys mataró

La Generalitat de Catalunya construirà 60 habitatges socials de lloguer a Mataró

query_builder   18 gener 2022 17:29

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya construirà 60 habitatges socials de lloguer a Mataró

L’INCASÒL ha convocat el concurs per la redacció del projecte arquitectònic

Drets Socials, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, adjudicarà els habitatges segons els criteris que s’estableixin amb l’Ajuntament, que ha cedit els terrenys

Es preveu iniciar l’edificació de 4 promocions durant el primer trimestre del 2024 amb una inversió de 7,58 milions

La consellera Cervera assegura que “apostem per un parc públic de lloguer social assimilable a la mitjana europea i arribar a un percentatge del 7% del total”

terrenys mataró

La consellera del Departament de Drets Socials, Violant Cervera, i l’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyats pel secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, ;la directora de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Mercè Conesa, i el delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, han visitat aquesta tarda els terrenys on la Generalitat de Catalunya construirà 4 promocions amb un total de 60 habitatges de lloguer assequible. La inversió aproximada de construcció d'aquestes promocions és de 7,58 M€.

Les promocions s’edificaran en quatre parcel·les propietat de l’Ajuntament de Mataró cedides a l’INCASÒL mitjançant la constitució d’un dret de superfície. Estan situades al carrer de Casto Méndez Nuñez núm. 7 i 23 i al carrer dels Germans Thos i Codina núm. 24 i 36, a l'àmbit Ronda Barceló. L’Agencia de l’Habitatge de Catalunya, per la seva part, adjudicarà els habitatges d’acord amb els criteris d’adjudicació que s’estableixin amb l’Ajuntament de Mataró. Així mateix, l’Agència serà l’encarregada de dur a terme l’administració, conservació i manteniment del total dels habitatges.

La Generalitat de Catalunya hi construirà quatre promocions que disposaran d’habitatges de dos i de tres dormitoris. Els locals comercials s’ubicaran en la planta baixa i l’aparcament a la planta soterrània. L’espai lliure de la parcel·la, no edificable, s’urbanitzarà i es cedirà per a servitud d’ús públic.

L’INCASÒL ha convocat aquest el concurs per a la redacció del projecte arquitectònic i la direcció de les obres de construcció d’aquestes promocions i preveu disposar del projecte bàsic a principis de l’any 2023. Obtinguda la llicència d’obres, s’iniciarà la licitació de les obres de construcció dels edificis d’habitatges, amb la previsió que es puguin iniciar el primer trimestre de l’any 2024 i que tinguin una durada aproximada de 24 mesos.

 

planol

Crida als ajuntaments

La consellera Cervera ha destacat que aquestes promocions de Mataró evidencien el canvi de model i l’aposta del Govern català pel lloguer social. “Tradicionalment, la Generalitat de Catalunya havia realitzat promocions de protecció oficial de compravenda d’habitatges. Això fa que el parc públic d’habitatge destinat a lloguer social sigui només de l’1’7% del total. Nosaltres apostem per un parc públic de lloguer social assimilable a la mitjana europea i arribar a un percentatge del 7% del total destinat a lloguer social”, ha reblat.

La consellera de Drets Socials ha posat Mataró “com a exemple de col·laboració entre administracions” i ha fet una crida als ajuntaments “per a que posin a disposició de la Generalitat sol públic per a poder dedicar a la construcció d’habitatges”.

Per assolir aquests objectius, Cervera ha destacat la necessitat de legislar amb instruments com el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge, els tràmits del qual ja s’han iniciat. Aquest full de ruta fa una estimació pels propers 20 anys segons la qual serà necessari obtenir 300.000 habitatges destinats a polítiques socials en les àrees de demanda forta i acreditada.

D’altra banda, la titular de Drets Socials ha insistit que l’aposta pel lloguer social passa també per la inversió i ha recordat que “el Departament destinarà 160 milions d’euros en subvencions a la promoció d’habitatge el 2022 i 2023” i prop de 30 milions per la compra d’habitatge mitjançant el dret de tanteig i retracte. Així mateix, els pressupostos de l’AHC mantenen una partida de més de 114 milions d’euros en ajuts socials al lloguer.

Programa d’habitatge de lloguer assequible

L’any 2017, la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’INCASÒL, va activar la construcció de noves promocions d’habitatge tot impulsant el Programa d’habitatges de lloguer assequible. Aquest programa es finança amb els recursos provinent de les fiances dels contractes d’arrendaments dipositades a l’INCASÒL. Actualment, ja hi ha en producció de 25 promocions, que sumen 1.126 habitatges amb una inversió total de 141,43M€ i està treballant amb l’objectiu d’ incrementar 500 unitats anualment amb una inversió de més 50M€ cada any.

3  

Imatges

Consellera Cervera durant l'atenció a mitjans

Consellera Cervera durant l'atenció a mitjans 83

Foto de grup

Foto de grup 102

La consellera i l'alcalde consulten el plànol dels terrenys

La consellera i l'alcalde consulten el plànol dels terrenys 141

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia