Recerca i Universitats

Experimentació Animal

El Departament de Recerca i Universitats requereix al govern de la Comunitat de Madrid informació sobre l'empresa Vivotecnia

query_builder   20 gener 2022 15:08

event_note Nota de premsa

El Departament de Recerca i Universitats requereix al govern de la Comunitat de Madrid informació sobre l'empresa Vivotecnia

El Departament de Recerca i Universitats ha enviat un requeriment d’informació al govern de la Comunitat de Madrid sobre l’empresa Vivotecnia, encarregada de dur a terme l’estudi in vivo de la fase preclínica del projecte RETOS per al desenvolupament d’un nou fàrmac per al tractament de la fibrosi hepàtica i mielofibrosi.

Aquest requeriment s’emmarca en el compromís del Departament de Recerca i Universitats amb el desenvolupament d’investigacions científiques d’excel·lència compatibles amb el benestar dels animals amb els quals es realitzen els estudis. En aquest sentit, des del Departament de Recerca i Universitats es vol assegurar que l’empresa Vivotecnia compleix els estàndards del sistema de recerca i universitats de Catalunya.

El Departament de Recerca i Universitats posa en valor la recerca que es realitza a Catalunya i que permet obtenir fàrmacs per al tractament de malalties. Aquestes investigacions únicament realitzen estudis in vivo (amb animals) quan és impossible avaluar la seguretat de la molècula candidata amb assajos in silico (amb simulació per ordinador) i in vitro (amb cèl·lules, teixits o altres components biològics). Per tant, la fase preclínica in vivo es realitza en compliment de la normativa de l’Agència Europea del Medicament i seguint rigorosament totes les regulacions i normatives establertes.

La comunitat científica catalana sempre treballa amb el compromís de ponderar adequadament l’avenç de la recerca i la realització d’estudis que comporten una fase preclínica in vivo. En aquest sentit, el Departament de Recerca i Universitats subratlla que el sistema de recerca del país és excel·lent i que la seva excel·lència en recerca integra la màxima exigència en el compliment de la normativa relacionada amb el benestar animal.  

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia