Justícia, Drets i Memòria

.

El Memorial Democràtic presenta el programa del Club de Lectura 2022: "Les segones i terceres generacions"

query_builder   20 gener 2022 20:07

event_note Nota de premsa

El Memorial Democràtic presenta el programa del Club de Lectura 2022: "Les segones i terceres generacions"

  • El tema d’enguany està dedicat a les segones i terceres generacions, descendents de les persones que van viure els conflictes bèl·lics del segle XX
  • Les trobades seran en línia i gratuïtes
.

El Club de Lectura, creat pel Memorial Democràtic (GRUP DEMD) i el Grup de Treball del Departament d'Educació, ha inaugurat avui la seva tercera edició presentant la programació de l’any 2022.

 

El director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, ha estat l’encarregat de presentar la trobada. En la seva intervenció ha destacat el paper essencial que la narrativa, de ficció i de no ficció, té en la fixació i la divulgació de la memòria històrica. “Recordar és narrar, i gairebé sempre narrar és recordar”, ha afirmat. Així mateix, també ha agraït la col·laboració de totes les persones que fan possible aquesta iniciativa de manera desinteressada. En la primera edició del Club de Lectura, l’any 2020, hi van participar 210 persones.

 

Com cada any, la sessió introductòria ha servit per presentar el tema de l’edició, que aquest any reivindica i empodera les segones i terceres generacions de les víctimes que van patir els fets bèl·lics del segle XX. A més, els assistents també han pogut comentar l’obra Los amnésicos. Historia de una familia europea, de Géraldine Schwarz, una història familiar de tres generacions que reflexiona sobre els riscos de la desmemòria i l’auge recent del neofeixisme a Europa.

 

A causa de la pandèmia actual, es preveu fer totes les trobades en línia. Seran d’accés públic i gratuïtes. A més, en algunes hi participaran els autors i els traductors de les obres triades, per tal de poder obrir un diàleg en primera persona amb els lectors. D’acord amb el calendari actual, les sessions previstes són les següents:

 

Pequeñas mujeres rojas,  Marta Sanz

Dijous, 24 de març de 2022

Ruta d'escapada, Philippe Sands

Dijous, 26 de maig de 2022

El monstre de la memòria, Yshai Sarid

Dijous, 30 de juny de 2022

Illska. La maldad, Eiríkur Örn Norddahl

Dijous, 6 d’octubre de 2022

Cloenda Club de Lectura 2022

Dijous, 1 de desembre de 2022

 

Tot i que es tracta d'un projecte obert al públic general, està especialment enfocat als professors per tal de dotar-los d’eines per treballar la literatura a les aules en matèria d’història i memòria. El Club de Lectura és un punt de trobada que s’aproxima a la història per mitjà de la literatura, alhora que fomenta l’hàbit de lectura i connecta persones.

 

1  

Imatges

Los amnésicos de Géraldine Schwarz

Los amnésicos de Géraldine Schwarz 219

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia