- És una mesura prevista a la Llei d’educació de Catalunya i al Pla de promoció de l’ús de la llengua catalana, que estableix l’acreditació del C2 de català en la funció pública docent
- Es durà a terme en dues fases: entre 2022 i 2024 s’incentivarà amb un increment de puntuació a les diferents convocatòries per als que acreditin el C2. A partir del 2024 es començarà a introduir de forma progressiva com a requisit per a tot el personal docent
El Departament d'Educació promourà el nivell C2 de català entre el personal docent a través de diferents actuacions.
Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray aquest migdia, que ha explicat que “des del Departament farem un desplegament progressiu de l’acreditació C2 de català i acompanyarem els nostres mestres perquè vagin adquirint l’acreditació”.
Aquesta és una mesura prevista a la Llei d’educació de Catalunya i s’emmarca també en el Pla de promoció de l'ús de la llengua catalana als centres educatius, amb l’objectiu de reforçar el coneixement i l’ús del català tant entre el professorat com entre l’alumnat. El conseller ha remarcat que “dins d’aquest marc ja contemplaven que una de les accions és promoure aquesta certificació del C2 del català que està contemplada a la Llei d’educació. Per tant, com més formació fem en els nostres mestres millor aprenentatge tindrem dins de les nostres aules”.
Per asssolir aquest objectiu, Educació desenvoluparà el projecte en dues fases. Una inicial, entre 2022 i 2024, en què s’incentivarà al professorat que acrediti el C2 amb un increment de puntuació com a mèrit de baremació en les diferents convocatòries. És a dir, incrementarà la puntuació actual en els concursos de trasllats, els concursos de mèrits, les oposicions docents o els estadis docents.
La segona fase es desenvoluparà a partir del 2024 i, de forma progressiva, es començarà a introduir com a requisit d’accés a la funció docent, a la borsa de treball i per a tot el personal en actiu.
Per tal de garantir la titulació del professorat, el Departament d'Educació oferirà formació i acreditació a través de les escoles oficials d’idiomes i el consorci de normalització lingüística, que ampliarà la seva oferta.