Justícia, Drets i Memòria

.

La Direcció General de Memòria Democràtica atorga prop de 200.000 euros als ens locals que impulsin projectes de memòria

query_builder   2 febrer 2022 08:57

event_note Nota de premsa

La Direcció General de Memòria Democràtica atorga prop de 200.000 euros als ens locals que impulsin projectes de memòria

  • La convocatòria de subvencions s’ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
  • Les actuacions s’han d’executar abans del 30 de setembre de 2022

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui una resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions als ens locals per a projectes adreçats a recuperar la memòria democràtica que posin en valor i difonguin el patrimoni memorial de Catalunya entre el període de 1931-1980.

La convocatòria s’adreça als ens locals; és a dir, a municipis, consells comarcals, mancomunitats de municipis, consorcis adscrits a ens locals o entitats municipals descentralitzades de Catalunya.

Els projectes susceptibles de rebre subvenció han de tenir per objecte un espai de memòria (béns relacionats amb la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura, la Transició, l’exili, la deportació, la repressió franquista, la resistència democràtica i la construcció de la societat democràtica).


La quantia màxima destinada a l’atorgament d’aquestes subvencions és de 196.000,00 euros, distribuïts de la manera següent:

- Àmbit 1. Projectes adreçats a la conservació, la reparació i la difusió d’espais de memòria que ja hagin estat objecte d’actuacions de recuperació de la memòria democràtica de Catalunya: 48.000,00 euros.
- Àmbit 2. Projectes per a la recuperació, dignificació i difusió d’espais de memòria relacionats amb els esdeveniments succeïts durant la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura o la Transició; o relatius a l’exili, la deportació, la repressió franquista, la resistència democràtica i la construcció de la societat democràtica: 48.000,00 euros.
- Àmbit 3. Projectes per a la senyalització d’espais i llocs públics o la realització d’obres en espais de memòria: 100.000,00 euros.

L’import màxim de cada subvenció és de 18.000 euros.

El termini de presentació de les sol·licituds és de vint dies hàbils, a comptar des de la publicació de la resolució; és a dir, del 3 de febrer al 2 de març de 2022. El formulari de sol·licitud i la documentació requerida en les bases reguladores d'aquesta convocatòria s'han de presentar únicament pels mitjans telemàtics de l'extranet de les administracions catalanes, el portal EACAT (http://www.eacat.cat).

L’enllaç de la convocatòria de les subvencions és aquest: https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8597/1888943.pdf.

El termini d’execució de les actuacions que són objecte de subvenció d’aquesta convocatòria ha d’estar comprès entre l’1 de gener de 2022 i el 30 de setembre de 2022.

1  

Imatges

.

. 7001

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia