President

250 anys Creu Alta

President Aragonès: "El barri de la Creu Alta de Sabadell és un exemple de la lluita i reivindicació que ha fet avançar el país"

query_builder   2 febrer 2022 14:38

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El barri de la Creu Alta de Sabadell és un exemple de la lluita i reivindicació que ha fet avançar el país"

250 anys Creu Alta

 

  • El cap del Govern ha fet aquest matí una visita institucional a l’Ajuntament de la ciutat i s’ha reunit amb l’alcaldessa
  • Pere Aragonès ha encapçalat també l’acte central de commemoració dels 250 anys del barri de la Creu Alta


El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha refermat aquest migdia en una reunió amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el “compromís” del Govern per “seguir treballant conjuntament amb el consistori per atendre els reptes de futur de la ciutat”, que ha dit “són també els del país”. Aragonès ha assegurat  que “les ciutats han de ser protagonistes” en la transformació en clau social, verda, feminista i democràtica que necessita Catalunya i que vol dur a terme el Govern, i en aquest sentit ha considerat que “el bagatge històric de Sabadell, exemple de lluita democràtica i de lluita pels drets individuals i col·lectius, fa que la ciutat tingui un protagonisme especial”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la visita institucional que ha fet aquest matí a l’Ajuntament de Sabadell, on ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de la ciutat. Posteriorment, el president Aragonès s’ha desplaçat a la Creu Alta, on ha encapçalat l’acte central de la commemoració dels 250 anys d’aquest barri sabadellenc.  

Durant la seva intervenció, el president ha recordat “l’important esforç inversor” de l’Executiu a Sabadell en els darrers anys i també el fet que fos en aquesta ciutat on va fer la seva primera visita després de ser investit president, concretament al Parc Taulí, “on vam poder abordar temes de salut mental, que és una de les línies estratègiques del meu govern”.

Aragonès s’ha mostrat “satisfet” de la reunió amb l’alcaldessa, perquè “m’enduc el missatge que els diferents departaments de la Generalitat estan treballant molt positivament amb l’ajuntament”.

Després de la reunió, i acompanyat de l’alcaldessa, el president ha encapçalat l’acte central de la commemoració dels 250 anys del barri de la Creu Alta. Pere Aragonès ha posat en relleu “la personalitat pròpia” i “el sentiment de pertinença” dels veïns d’aquest barri, elements “vitals”, ha dit, “per contribuir a la cohesió social”.

En aquesta línia, el cap del Govern ha fet un “reconeixement” a la tasca de l’associació de veïns, per “la recuperació de la memòria històrica” que han fet amb aquesta commemoració. I els ha agraït “la vostra lluita i reivindicació de tots aquests anys; perquè el nostre país ha anat avançant gràcies a la lluita de la ciutadania pels drets laborals, pels drets democràtics, pel dret a l’educació, la sanitat, el dret de viure en barris saludables, segurs i justos”.

4  

Imatges

Creu Alta (1)

Creu Alta (1) 1475

Creu Alta (2)

Creu Alta (2) 1656

Creu Alta (3)

Creu Alta (3) 1374

Visita Ajuntament

Visita Ajuntament 2007