Es mantindrà la possibilitat de fer fins a dos dies de teletreball

Els treballadors i treballadores de la Generalitat tornaran a la combinació de feina presencial i teletreball arran de l’evolució favorable de la situació sanitària provocada per la COVID-19. Així, el personal de l’Administració de la Generalitat es reincorporarà de forma progressiva als llocs de treball presencials i podrà realitzar un màxim de dos dies de teletreball, sempre i quan la naturalesa de l’activitat ho permeti.

Així ho indica la Instrucció 1/2022, del Departament de la Presidència sobre mesures organitzatives, de prevenció i seguretat als centres de treball del personal de l’Administració publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Es mantenen, a més, els dos supòsits d'especial protecció, amb possibilitat de teletreball total. Així, els empleats i empleades públics que tinguin a càrrec menors de 12 anys, persones dependents o amb discapacitat que es trobin en situació d'aïllament preventiu o afectats pel tancament de centres a causa de la pandèmia, podran fer teletreball els cinc dies de la setmana.

També es preveuen mesures especials adreçades als empleats i empleades públics que, per la seva condició de vulnerabilitat, siguin especialment sensibles a l'exposició al coronavirus. En quests casos, l'àrea de medicina del treball dels serveis de prevenció haurà de realitzar una nova avaluació individualitzada del risc, que tindrà en compte si s'ha completat la pauta vacunal, als efectes d'una possible reincorporació presencial.

La instrucció és aplicable per al personal d’administració i tècnic i el personal laboral i estarà vigent mentre es mantinguin les mesures de prevenció i higiene en els centres de treball aprovades per l'autoritat sanitària.