Direcció General de Comunicació

CE

El Govern presenta una anàlisi en clau catalana de les prioritats de la Comissió Europea per al 2022

query_builder   8 febrer 2022 12:54

event_note Nota de premsa

El Govern presenta una anàlisi en clau catalana de les prioritats de la Comissió Europea per al 2022

  • El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert ha presentat aquest dimarts al Govern un informe que pretén facilitar la tasca dels departaments a l’hora d’identificar les polítiques de la UE que poden afectar els seus àmbits d’interès


El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert ha presentat aquest dimarts al Govern una anàlisi en clau catalana del Programa de treball de la Comissió Europea per a l'any 2022 per als diferents departaments de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del Departament encapçalat per la consellera Victòria Alsina és donar suport a les unitats del Govern i aportar un punt de partida que faciliti la tasca dels departaments a l’hora de fer un seguiment de les polítiques de la Unió Europea que poden afectar les seves competències i els seus àmbits d’interès.

 

El Programa de treball de la CE és el principal document de programació d'aquesta institució europea que ordena i fa conèixer les iniciatives i propostes més rellevants que pretén tirar endavant durant l'any. A més, reflecteix la voluntat de teixir una estratègia conjunta amb el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea.

 

Les principals mesures del Programa d’enguany són sis: el Pacte Verd Europeu, una Europa adaptada a l’era digital, una economia al servei de les persones, una Europa més forta al món, la promoció de la forma de vida europea i, finalment, un nou impuls a la democràcia europea. Dins d’aquestes línies prioritàries, el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert ha aportat una radiografia de les que tenen més interès per als departaments del Govern de manera sectorial.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia