President

Sessió de control

President Aragonès: "Avançarem si parlem més del país que de nosaltres mateixos: la nostra causa té sentit si millorem la vida de la gent"

query_builder   9 febrer 2022 12:54

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Avançarem si parlem més del país que de nosaltres mateixos: la nostra causa té sentit si millorem la vida de la gent"

Sessió de control

 

 

  • El cap de l’Executiu defensa “el diàleg i la negociació amb l’estat”, però demana “voluntat per a resoldre el conflicte polític, perquè la cronificació no és una solució”

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet aquest matí, durant la sessió de control al Parlament, una crida a la unitat del moviment independentista i ha reclamat tornar a “parlar més del país que de nosaltres mateixos”, perquè “avançarem si tornem a explicar a la ciutadania les raons que ens porten a defensar conjuntament per què volem la independència”.  Aragonès ha subratllat que “és imprescindible dirigir-nos al conjunt del país, perquè la nostra causa té sentit si serveix perquè la gent visqui millor”.

En la línia d’avançar cap a la independència de Catalunya, el cap de l’Executiu ha demanat posar en valor “els actius” de país, com és la majoria independentista en vots assolida en les darreres eleccions i “el camí recorregut” pel sobiranisme, amb èxits com l’1 d’Octubre o les grans mobilitzacions. “Aquestes mobilitzacions han estat possibles perquè recollien les esperances del model de país que volem construir, que genera amplis consensos, també més enllà de l’independentisme”, ha reblat Aragonès.

Uns consensos que el president ha destacat que topen amb una dificultat objectiva: “la incapacitat de l’estat espanyol per donar-hi resposta”. “I aquí hi trobem la raó per la qual volem la independència de Catalunya”, ha dit.

L’aposta del Govern “és un diàleg i una negociació amb el govern de l’estat basats en la democràcia i en la fi de la repressió”. “Sempre hem estat molt transparents”, ha defensat Aragonès, en contraposició a l’actitud de l’estat: “Cal que a l’altra banda de la taula hi hagi també una resposta clara i transparent i una voluntat de participar en la resolució del conflicte polític, perquè la cronificació no és una solució”. “Per tant, unitat d’acció, generositat i tota l’ambició per aconseguir el futur”, ha conclòs.