Direcció General de Comunicació

Consellera Vilagrà

El Govern defensa davant de la CUP les accions que ja ha dut a terme i que formen part de les prioritats per aquesta legislatura

query_builder   9 febrer 2022 20:06

event_note Nota de premsa

El Govern defensa davant de la CUP les accions que ja ha dut a terme i que formen part de les prioritats per aquesta legislatura

  • El president Aragonès ha finalitzat aquesta tarda la ronda de reunions que va obrir fa uns dies amb els partits i les entitats independentistes
La consellera Vilagrà a la roda de premsa posterior a la reunió amb la CUP

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha finalitzat aquesta tarda amb el grup parlamentari de la CUP la ronda de reunions que va obrir fa uns dies amb les entitats i els partits independentistes.

En la trobada, el Govern ha defensat les accions que fins ara ja ha dut a terme i que formen part de les prioritats que s’ha fixat per aquesta legislatura les quals s’emmarquen en quatre eixos d’actuació, és a dir, transformació social, democràtica, verda i feminista.

En aquest sentit, Vilagrà ha desgranat algunes de les actuacions que ja estan en marxa. Així ha apuntat que s’han establert nous criteris quan la Generalitat s’hagi de personar en causes judicials; la partida de 1.000 milions d’euros per habitatge inclosa al pressupost d’aquest any; l’activació del pla pilot de la Renda Bàsica Universal; la potenciació de la participació ciutadana exemplificada amb la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern 2030 que es farà a l’Alt Pirineu i Aran; i la feminització dels cossos d’emergència i seguretat. Després d’enumerar-les, la consellera ha afirmat que “estem treballant intensament en aquests acords” .

La titular de Presidència ha explicat que a la reunió també s’ha tractat sobre la taula de negociació i ha manifestat que “tots defensem que el diàleg i la negociació seria la millor manera per resoldre el conflicte polític. Uns hi creiem més, altres no hi creuen tant. Tornem a reiterar, des del Govern i des de la presidència de la Generalitat: no volem que es dilati aquesta negociació i, per tant, la data de la mesa”. I ha afegit: “Des del Govern de la Generalitat ho estem fent i, per tant, exigim també a l’altra part, que és el govern de l’Estat, aquesta mateixa diligència”.

Vilagrà ha manifestat que “la CUP és la principal força amb qui el Govern treballa per obtenir el seu suport en totes les qüestions més rellevants aquesta legislatura”. I en aquest sentit, ha expressat el seu desig que “malgrat els desacords que podem tenir, convé que trobem aquest consens estratègic i refer la unitat independentista. Fer que la repressió no ens divideixi”.