President

El president Aragonès, durant la reunió telemàtica amb el primer ministre de Gal·les

Catalunya i Gal·les cooperaran en l'aplicació dels respectius plans pilot de Renda Bàsica Universal

query_builder   10 febrer 2022 18:30

event_note Nota de premsa

Catalunya i Gal·les cooperaran en l'aplicació dels respectius plans pilot de Renda Bàsica Universal

  • El president Aragonès i el primer ministre de Gal·les, Mark Drakeford, han acordat posar en coordinació els respectius equips per compartir la metodologia i les conclusions dels plans pilot de Renda Bàsica Universal
  • Han destacat els vincles que lliguen les dues nacions i el seu compromís amb la justícia social

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, s’ha reunit telemàticament amb el primer ministre de Gal·les, Mark Drakeford, i amb la ministra de Justícia Social, Jane Hutt, i han acordat seguir cooperant en l’aplicació dels respectius plans pilot de Renda Bàsica Universal. En concret, han acordat coordinar els respectius equips tècnics perquè comparteixin mètodes de treball i conclusions, i han decidit organitzar properes reunions entre les dues administracions.

El president Aragonès, durant la reunió telemàtica amb el primer ministre de Gal·les{"name":"2022/02/10/18/32/7b4fa4b3-2e5c-4642-862a-0d7d319dc8cb.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"58"}

El president Aragonès ha destacat els vincles que uneixen Catalunya i Gal·les i s’ha mostrat disposat a seguir cooperant amb el govern gal·lès amb el que “compartim un compromís amb la justícia social i la lluita contra la desigualtat”. El programa pilot català de Renda Bàsica Universal es posarà en marxa a finals del 2022 i serà un dels més grans del món, i el president ha explicat que és un projecte transversal, que implica tot el govern, i que estarà liderat per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons.

Per la seva banda, el primer ministre de Gal·les, Mark Drakeford, també ha volgut remarcar els lligams que uneixen les dues nacions i ha celebrat que els dos governs estiguin posant en marxa un experiment “que ha aixecat tant interès a tot el món”. El president Aragonès ha afegit que “la idea d’una renda universal i incondicional és un canvi estructural necessari”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia