Territori

Vallcarca

Territori culmina l'adaptació de l'estació de Vallcarca de l'L3 del metro a Barcelona

query_builder   15 febrer 2022 09:55

event_note Nota de premsa

Territori culmina l'adaptació de l'estació de Vallcarca de l'L3 del metro a Barcelona

  • Entra en funcionament un ascensor de tres parades que fa accessible l’itinerari urbà des dels barris del Putxet i Farró i de Vallcarca i els Penitents cap al vestíbul de l’estació

 

  • La segona i última fase de l’adaptació ha comptat amb una inversió d’1,1 MEUR
Vallcarca

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha culminat l’adaptació de l’estació de metro de l’L3 de Vallcarca amb la posada en servei d’un ascensor que fa accessible l’itinerari urbà des dels barris del Putxet i Farró i de Vallcarca i els Penitents cap al vestíbul. Les obres, amb finançament del fons FEDER, han comptat amb un pressupost d’1,1 MEUR. Així, el Departament reforça l’accés a la xarxa de metro, alhora que promou una mobilitat descarbonitzada i inclusiva.

 

Aquesta actuació, desenvolupada en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, ha consistit principalment en la instal·lació d’un ascensor de tres parades entre el vestíbul de l’estació i les avingudes de Vallcarca i de la República Argentina, situades a diferents cotes, als barris de Vallcarca i els Penitents i el Putxet i Farró, respectivament. D’aquesta manera, es facilita la comunicació entre els dos barris.

 

A més de l’obra per instal·lar aquest ascensor, els treballs han inclòs la construcció d’una passera que li dona accés des de l’avinguda de la República Argentina. Així, queda completament adaptada l’estació de Vallcarca, la primera fase de la qual va finalitzar l’estiu de 2019. Llavors, els treballs van consistir en la instal·lació de dos ascensors per a comunicar el vestíbul i les andanes de l’estació i van suposar una inversió d’1,7 MEUR.

 

93% de la xarxa, adaptada

 

Actualment, estan adaptades 151 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 93% del total. En aquests moments, estan en execució els treballs per adaptar a persones amb mobilitat reduïda els intercanviadors de Plaça Espanya i de Maragall. El Departament té en fase de projecte les estacions que resten per adaptar.

 

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 312

Fotografia

Fotografia 377

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 658

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia