• Insisteix en demanar la cogestió dels fons europeus Next Generation i destaca que els ajuts al PERTE d’automoció es podrien convocar en les properes setmanes
El conseller jaume giró i la resta de la comitiva que l'ha acompanyat en la visita a la fàbrica de Seat.

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha realitzat aquest migdia una visita institucional a la fàbrica de Seat a Martorell, amb l’objectiu de compartir les últimes novetats del projecte de producció d’automòbils elèctrics. Giró ha afirmat que ha volgut “conèixer de primera mà” els plans d’inversió de l’empresa automobilística, que en bona part passen per la seva participació en el PERTE d’automoció adscrit als fons europeus Next Generation.

Jaume Giró, acompanyat del secretari general, Jordi Cabrafiga, la secretària d’Afers Econòmica i Fons Europeus, Matilde Villarroya, i el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Ferran Rodero, s’ha reunit amb la cúpula de la directiva de Seat, encapçalada pel president de SEAT i CUPRA, Wayne Griffiths.

El conseller ha destacat al final de la visita que seria una bona notícia per l'economia catalana que Seat pogués fabricar diversos models de cotxe elèctric a Catalunya, i ha insistit que “des del Govern, també farem el màxim esforç per aconseguir per atraure una planta d'assemblatge de bateries elèctriques”. En tot cas, Giró ha afegit que les subvencions del PERTE del vehicle elèctric seran una realitat “a curt termini”, en les properes setmanes.

El conseller ha reiterat la petició de gestionar els fons per aconseguir la màxima eficàcia. Segons Giró, “el que demanem des del Govern és una cosa de sentit comú: que en el repartiment de fons europeus Next Generation, Catalunya pugui cogestionar i codecidir directament una part dels recursos per als sectors estratègics de l'economia catalana”.

Finalment, ha reblat que “esperem que, en un Estat que es fa dir descentralitzat, puguem tenir una part dels fons europeus per poder-los distribuir en tantes i tantes pimes que ens els reclamen i que senten parlar molt de fons Next Generation però no els veuen”.

1  

Imatges

El conseller Giró visita la planta de Seat de Martorell

El conseller Giró visita la planta de Seat de Martorell 188