Empresa i Treball

Comunalitats urbanes

Empresa i Treball obre la convocatòria de subvencions a les Comunalitats Urbanes

query_builder   17 febrer 2022 10:53

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball obre la convocatòria de subvencions a les Comunalitats Urbanes

  • El Departament destina 9.850.000 euros a l’enfortiment i creació de projectes d’ajuda mútua a 27 comunalitats de 22 municipis de Catalunya
  • La convocatòria vol impulsar l’economia social i solidària de la mà del teixit veïnal i associatiu, el petit comerç i les persones treballadores autònomes
  • Amb el programa de Comunalitats Urbanes, el Departament d’Empresa i Treball cerca generar noves empreses i nous llocs de treball, així com reforçar la xarxa econòmica de proximitat als barris i ciutats del país

 El Departament d’Empresa i Treball ha obert la convocatòria de concessió de subvencions a 27 Comunalitats Urbanes de 22 municipis de Catalunya, dotada amb un pressupost de 9.850.000 euros per al període 2022-2024.

Empresa i Treball atorga aquestes subvencions per enfortir i crear projectes d’ajuda mútua i fer créixer el mercat social urbà, per mitjà de la cooperació del teixit veïnal i associatiu, el petit comerç i les persones treballadores autònomes.

El programa de Comunalitats Urbanes vol  generar nous  projectes i nous llocs de treball vinculats a l’economia social i solidària per reforçar la xarxa econòmica de proximitat als barris i ciutats del país i així revertir els efectes socioeconòmics derivats de la crisi de la Covid-19.

Un exemple d’aquests projectes és “Reus Compra Responsable”, nascut a finals de l’any 2020 a la ciutat de Reus, amb el suport del Departament d’Empresa i Treball. Una aliança entre les entitats comercials de la ciutat (El Tomb de Reus, Unió de Botiguers de Reus i Comerç Solidari de Reus), el Pol Cooperatiu de Reus, la Fundació Formació i Treball, i l'Ajuntament de Reus, que ha permès crear un servei de repartiment comercial a domicili amb tricicles elèctrics i alhora ofereix als establiments adherits poder accedir a un paquet d'eines de comercialització en línia.

És un exponent de l’economia de proximitat, complementària i coordinada amb el teixit veïnal i associatiu, que genera activitat socioeconòmica amb projectes de suport mutu per cobrir les necessitats de les veïnes i els veïns de les ciutats i viles catalanes.

L’import a subvencionar per a cada projecte de Comunalitat Urbana és de 350.000 euros. Poden ser beneficiàries d’aquesta convocatòria les agrupacions o associacions de comerciants; les de veïns/veïnes amb activitat no empresarial; cooperatives; empreses de l’Economia Social i Solidària; l’Ajuntament de referència i persones físiques domiciliades al barri o ciutat del projecte.

Els requisits per a les entitats sol·licitants són: ser cooperativa o empresa de l’economia social; tenir un acord de col·laboració amb un mínim de quatre organitzacions; i representar un territori de com a mínim 20.000 habitants.

El termini de presentació de les sol·licituds és de 15 dies hàbils  des de l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les  27 comunalitats urbanes es distribuiran en 22 municipis de la següent manera:  

  • 3 comunalitats a la província de Girona.
  • 1 comunalitat al Maresme.
  • 1 comunalitat al Vallès Oriental.
  • 3 comunalitat a la comarca del Vallès Occidental.
  • 2 comunalitat al Barcelonès Nord.
  • 5 comunalitats a la ciutat de Barcelona.
  • 1 comunalitat a l’Hospitalet de Llobregat.
  • 3 comunalitat a la comarca del Baix Llobregat.
  • 2 comunalitat a la Catalunya central excepte la comarca de l’Anoia.
  • 3 comunalitat a la província de Tarragona excepte el Baix Penedès.
  • 1 comunalitat al Penedès que inclou, Baix i Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia.
  • 1 comunalitat a la província de Lleida.
  • 1 comunalitat a Terres de l’Ebre.

 

1  

Imatges

Mapa Comunalitats Catalunya

Mapa Comunalitats Catalunya 173

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia